Atopický ekzém

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33016 25.3.2013 14:46

Ahoj, asi 3 roky zpátky se mi objevil atopický ekzém. Z ničeho nic. Nepříjemný alergolog mě vyšetřil a pak vyhodil pryč, že mi nic není a ať už k němu nikdy v životě nechodím. Kožní lékařka na mě zkoušela spoustu mastiček od hormonl přes nějaké nové experimenty na atopický ekzém pro malé děti. Nic nepomohlo. Ta novinka mi kůži dráždila ještě víc (stejně jako konopná mast) a hormony to jen utlumily, týden po jejich vysazení to bylo ještě horší. Nakonec mi nechala namíchat v lékárně nějakou přírodní mastičku. Netuším, co je to zač, ale jako jediná mi jakž takž pomáhá. Je jedno, jestli je jaro, léto, podzim nebo zima, ekzém se někdy zhorší, někdy zlepší sám od sebe, ale mám ho stále. Zkoušela jsem změnit různé věci - stravu, prací prášek, prát bez aviváže,...
Kůže na určitých místech (krk, spodní část obličeje, ruce víceméně celé - hlavně okolí loktů a prsa - bradavky) v rozdílné intenzitě stále svědí, loupe se, červená nebo naopak ztrácí pigment. Někteří mi radí zajít si znovu k alergologovi - má to cenu? Je to vůbec atopický ekzém? Co mi může pomoct? Může to zmizet nebo se s tím musím smířit a omezovat plavání v bazénech kvůli chloru, který je na můj problém krajně nevhodný? Díky za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek25.3.2013 15:00

    A co tvoje psychika? Jak jsi na tom? Já mám atopický ekzém a v době, kdy je něco špatně nebo mám hodně stresu, tak se mi projevy daleko víc zhorší nezávisle na tom, jak se mažu. Neměla jsem po kom ho zdědit a moje sestra má teorii, že mi mohl vzniknout už v průběhu mámina těhotenství, protože už tenkrát se s tátou hodně hádali a začalo rozvodový řízení. A je pravda, že opravdu hodně reaguju na stres, zejména dlouhodobější. A jinak já mám potvrzený alergie na nikl a kobalt a od doby, co to vím a vyhýbám se jim, je to hned lepší.

  • Zkusila bych jinýho alergologa, kterej ti udělá testy, aby se zjistilo na co reaguješ a čemu se máš vyhýbat. Mastičky tvůj problém nevyřeší :-(

  • V dětství jsem ho údajně taky měla, ale na to si nevzpomínám. Potom se mi objevil ve druháku nebo třeťáku na střední, tak jsem šla k obvoďákovi (na alergologii jsem měla zákaz, prý mě nebudou léčit, když kouřim) a ten mě dostal. Prý stačí mazat indulonou, aby se to promastilo. Vyprdla jsem se na to, protože jsem měla ekzém na celym lokti a díky induloně všechno mastný. Asi za rok zmizel sám, úplně z ničeho nic. Teď v prosinci se mi objevil znova na pravý ruce (klouby prstů, celý hřbet ruky) a vůbec nic nepomáhá. Mam ruku jak stará babka, praská to, svědí to a táhne, ale když si to namažu čimkoliv, tak je to jenom horší. Chce to klid a nohy v teple, protože je fakt, že při stresu se to 100x zhorší. Tak snad budeš úspěšnější než já a něco ti pomůže. Určitě zkus ještě toho alergologa, ale jinýho. Držim pěsti :-)

  • Ještě mě napadlo, zkoušela jsi solárko? Do školy se mnou chodila holčina, ta měla ekzém snad po celym těle a jedině solárko jí pomáhalo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist