Atopický ekzém

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33694 10.2.2012 16:47

Ahoj, mám syna 4,5 let s atopickým ekzémem a vyzkoušeli jsme už skoro všechny mastičky na ekzém (alespoň já mám ten dojem). Kortikoidové masti moc nedávám (bojim se jich - takže je používáme jenom když je nouze nejvyšší). Co používáte a co Vám zabírá? Naše oblíbená (Konopka) přestala účinkovat :-(.
Popřípadě je tu někdo, kdo má osobní zkušenost s homeopatiky (nebo jinou alternativní léčbou)? Moc jim nevěřím, ale člověk má zkusit vše, než hodí flintu do žita :-).
Moc děkuji za případné odpovědi

Všem moc děkuji za odpovědi a díky této otázce jsem zjistila, že máme ještě rezervy a máme ještě co zkoušet :-).
Všem moc přeji, ať se Vám boj nad atopickým ekzémem podaří zvítězit nebo alespoň dostat do "neobtěžující" fáze.

Ještě na doplnění jak to dopadlo - volala jsem na alergologii - bez doporučení neberou :-( . Šli jsme za dětskou dr. pro doporučení - bylo nám vysvětleno - že se dává jen, když se k atopii objeví i jiné příznaky (alergie, astma, zažívací potíže...). A to jsme tam šli zrovna, když to měl v horší fázi - na to nám řekla, ať to 4 dny mažeme kortikoidy a pak nám dala vzorek mastičky Mariol - ať ji vyzkoušíme.
Trochu mě to naštvalo, ale na druhou stranu si říkám, že asi na tom Kubajz není tak špatně jako jiné děti - což je fajn. Aspoň do sebe nemusí hnát další chemii.
Takže zdravím všechny zúčastněné a atopii zmar :-)

Ahoj, mám dodatečnou podotázku. Zítra jdeme s malým na alergo (opakovali se nám záněty průdušek). A potřebuji vědět, zda je nutné jít tam nalačno (zapmněla jsem se na to zeptat).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Máme atopa - bojovali jsme s tím dost dlouho a vyzkoušeli jsme snad všechno - od mastiček, přes koupele, mořské lázně apod. - fakt snad všechno. Co nám skutečně na 100% pomůže je na mokvavá místa propolisová tinktura od včelaře (nic z lékárny - přímo vyrobená od včelaře - stačí štětičkou namazat, hned se to zatáhne, během 1 - 2 dní uschne) - toto jsme dříve bez kortikoidů nezvládli. Až zaschne, pak propolisovou mast z lékárny na promazávání. Na běžnou "údržbu" - min. 3 x denně mažeme klasickou indulonou - modrou, ale musí být od Zentivy, jiná nám nepomáhá. Jinak původně jsme mazali vším volně prodejným i na recepty - Infadolany, Linoly - nic nepomáhalo. Indulonu mi poradila kosmetička, co má doma taky atopika. Ten propolis pochopitelně, jen pokud nemáte alergii na včelí produkty !!!!! K tomu dostáváme kapky na ZODAC A XYZAL v sirupu. XYZAL výborný, pokud je to klasické aktivní období - ale je jen na recept.

  • Ahojky, můj přítel je atopik a hodně mu pomohla mast Lipobase Repair, je to 30g balení za cca 150Kč, ale neuvěřitelně se mu po tom ten ekzém zlepšil...Obsahuje ceramidy, které vyplňují v kůži prostor mezi buňkami, který je právě u atopiků prázdný a tím je kůže náchylná poškození. Jukni na tyhle stránky, zaregistruj se a můžeš zhlédnout videa věnovaná i problematice atopického ekzému u dětí: http://www.atopickyekzem.org/
    Jinak mu hodně pomohla i mast Protopic, která jakoby posiluje imunitu kůže a používá se snad u dětí od dvou let...
    Základem je ale mazat mazat mazat ;-)

  • Ahoj já sem atopička už od narození.Měla jsem s tím velké problemy,měla jsem to po celem tele a hrozne jsem se stydela nekam jit.Je to rok,co jsem musela na leceni do Hradce.Tam mi davali same masticky a leky.Zkousela jsi treba solnou jeskyni?Treba to baheni mydlo nebo sul do vody,me osobne to pomohlo.Drzim palce a hlavne porad mazat!Vim jake to je mit exem:-( hodne stesti

  • lipobase je dobrá ale taky elobase mast i kré, kolem 150,.

  • U nás slušně zabírá Indulona od Zentivy-asi ze všeho úplně nejlíp, a kožní kamarádka mi vysloveně řekla, že kortikoidy tak škodlivé nejsou, jak se píše, ale my to nemáme nijak horzný a když k nim sáhnu, jsou to tři dny v roce, a jinak používám ješte mastičku Vitella Ictamo a konopný balzám od Saloos kosmetiky. Koupeme v Lipikar Syndetu-dražší, ale má už z vany pěkně "masttnou" kůži, nevysouší.

  • Úžasná mast je CREMOR HOLT. 50 ml stojí asi 50 Kč. pomáhá asi tak do 3 dnů. Dr. mi už chtěla pro malou napsat kortikoidy, ale pak ještě zkusila tuto mast. Zkoušel ji i můj známý (21 let - atopik od malička, už několik let na kortikoidech) a zabrala taky skvěle. Jen to prý po namazání svědí.

  • Já měla taky atopický ekzém, vyzkoušeli jsme toho mnoho. Konopnou mast, pak nějaký bylinkový odvar, ve kterém jsem si omývala ruku.Ale nejvíc mi pomohla mastička framykoin, ale je s kortikoidy. Měl by se používat jen krátkodobě, aby si na něj kůže nezvykla. Jinak jsem byla i u nějakého léčitele s ciziny a od něj jsem dostala krém na den a noc za šílené peníze, ale trochu také pomohl. Už si nevzpomenu na název, protože to je skoro 10 let. Jinak obyčejná červená indulona, taky se jí nic nezkazí. To chce pořád mazat, aby kůže nebyla vysušená. Já dělala i to, že na noc jsem si to obvazovala a dala do rukavice, abych si to nerozškrábala. Kolem 14 jsem se na nějaké mastičky vykašlala a nechala jsem to tak jak to je, a během jednoho roku byl ekzém nadobro pryč.

  • http://www.ulekare.cz/clanek/atopicky-pochod-aneb-od-ekzemu-k-astmatu-15243 Já bych ty potíže být lékařem moc nepodceňovala, přijde mi divné, že čekají na to, až toho bude mít dítě víc ;-) Ale je fajn, že to léčí aspoň těmi kortikoidy. Nenapsala vám ten Protopic? Přítel měl tu kůži strašnou a teď je hezky hlaďounká, takže já jsem spokojená, že jsem ho ke kožnímu násilím dotáhla :-D

  • Co zkusit to doporučení přes kožního ???? Nebo o ty testy požádat přímo na kožním ???? Já se tedy přiznám, že jsem ho taky nedostala. nebo zkusit alergologii, kde prostě doporučení nechtějí - někdo to tady psal nahoře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist