Aplikace fraxiparinu - alergická reakce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #352459 26.3.2019 13:17

Hezký den. Jsem 38tt těhotenství a v pátek jsem si začala aplikovat Fraxiparin. Mám Leidenskou mutaci. Už v prvním těhu jsem si páchala a bylo to bez problémů, jen se mi dělali hrozné modřiny. No a teď první - čtvrtá dávka v pohodě, jen se mi v místě vpichu udělala modřina o průměru cca 3mm. Střídám obě strany břicha a nohy. A dnes mám 5 dávku, aplikovala jsem v sedm jako obvykle a cca deseti hodin my to místo vpichu štípe, pálí. Když budu hodně detailně zkoumat přijde my, že je tam v okolí místa vpichu slabá vyrážka. Ale spíš si myslím, že ji tam vykoukávám já. Mohlo by jít o alergickou reakci? Pátý den? Když první aplikace byli v pořádku o před těmi 3 lety? Na kontrolní náběry jdu v pátek. Děkuji za každou zkušenost.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja jsem si pichala fraxiparin od 30tt a modrinky jsem taky mela. Delaji se, kdyz se trefite do cevky. Tlak, bolestivost v miste vpichu a stipani jsem mivala, kdyz jsem aplikovala pod spatnym uhlem - chce to chytit kuzi, udelat trosku spicek a do nej pichnout pod uhlem priblizne 45°. Pokud mate malo tuku na brisku, vyzkousejte pichani do stehna nebo boku. Ke konci tehu, kdyz jsem mela napnutejsi kuzi na brise, injekce vic bolely a musela jsem pichat vic do stran. Existuji ale i jine injekce na redeni krve. Poradte se se svym hematologem.

  • Mohlo by jít. Já si taky pichala fraxiparin kvůli leidenske mutací a až cca po měsíci se mi po něm začaly dělat ztvrdle bulky pod kůží. Stipalo mě to tedy vždy ale jen pár minut po vpichu, pak už ne. Tak mi pak na hematologie dali clexane.

  • Zanthia128.3.2019 6:55

    Já mám též Leidena a měla jsem trombózu v těhotenství a píchali mi vysoké davky Fraxiparinu. Cca po měsíci se mi rozjely alergické reakce, měla jsem červený koláče kolem vpichů, strašně to svědilo. Modřiny a tvrdě bulky jsou normální, vyrážka ne. Na tvém místě bych zatím píchala dál a pokud se pocit bude zhoršovat, bude to svědit a červenat kolem vpichů, tak to ohlásíš svému lékaři a změní ti injekce. Já jsem pak dostala též Clexane a píchala jsem ho několik měsíců a už nebyl problém (píchala jsem opravdu silné dávky, protože nešlo o prevenci, ale o léčbu akutní hluboké žilní trombózy v třísle a v pánvi, do té doby jsem netušila, že mám Leidena).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist