Antibiotika na zuby

Otázku položila: terryk 31.7.2018 19:21

Holky, prosím o konzultaci. O víkendu mě rozbolel zub, dneska jsem byla u dr a řekla mi, že nejspíš odumira a rozjíždí se tam nějaký zánět, na rtg ale zatím nic určitého vidět není. Dala mi atb s tím, že zítra zub otevře a umrtvi a za měsíc vyčistí kanálky. A teď k věci... Moc se mi nechce brát ty atb. Je to nutný? Na netu jsem totiž našla info, že v 95 procentech případů to nutné není a že se dávají jen v případě otoku a dalších komplikací, které nemám. Jen to prostě chvílemi bolí jak svin.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • OveckaVeru31.7.2018 19:44

    Mne teda taky predepsali nejake atb kdyz jsem mela zanet a cistili mi kanalky. Dali mi je pro jistotu, ale taky jsem je nebrala. Kdyz me to jo sakra bolelo, dala sem si aulin. :-)
    Doufam ze te to brzy prejde.
    Jeste ale pridam ,,historku,, z nataceni :-D- pred mesicem mi cistili kanalky protoze jsem tam mrla zacinajici zanet. Za to jsem dala 1200. Nechali mi to tak, jen tu dirku zalepenou nejakou tou jejich sadrou. Po tydnu se mi kus te sadry udrolil a hned na to se mi ulomila pulka te casti zubu. Vcera jsem tam byla, dala jsem 600 za nejake dostaveni, chcou mi dat korunku (nejlip tu za 2000:-D) ale s tim zr proste neni nejaka jistota ze se mi do toho uz zanet neda. To by pak zub sel ven. Tak sem se jim vysmala ze to kdybych vedela tak si ho rovnoj necham vytrhnout, usetrila bych plno penez a mela bych svaty pokoj :D

  • gimi31.7.2018 19:46

    Moje zkušenost: první návštěva - umrtvil, něčím zamastil, za týden vyndal, zase zamazal, za další týden to už zadělal plombou. Žádná atb jsem nedostala, na bolest jen ibalgin...

  • Já jsem zubarka a na tohle standardně atb nedávám, jen pokud je ten otok a pod.... Měla ses zeptat na důvod těch atb , ale klidně se na ně vykašli pokud nechceš.
    Jo a ten zákrok bude na dyl, pokud bude mít zubar dost času, klidně i hodinu, pokud nebude mít dost času, objedná tě a dokončí příště

  • Už mi dr cistila kanály 3x a atb mi nedala ani jednou.
    První návštěva otevření zubu a když nebyl celý mrtvý, tak umrtvujici vložky a přijít za 2 týdny.dalsi návštěva odstranění mrtvých pozůstatků, proplachnuti,další návštěva čištění,další návštěva čištění a plnění,další návštěva uzavření zubu.
    Jinak zub mne bolel když tam vznikaly ty plyny z odumírání nervů (jak bylo řečeno dr) a nemohly přes uzavřeny zub ven. Jakmile se otevřel, byla to úleva. Do té doby nezabral žádný prášek na bolest.

  • Tery,tak já si užila své...radši porod než zubař :-D:-D
    vpravo šestka hluboký kaz,zub opravila dala tam dezin.vložku že už je zub napul mrtvý...bohužel mi to dělalo zle a mě se udělal mega hnusný bolavý otok..takže zase k zubařce nechala to na týden otevřené..opět ala vložku..bohužel tohle se odehrálo snad´ještě 4x...odešla sem od ni a chodím k zubařovi..je teda drahý jako prase,ale tam už sem se přestala zubaře bát...injekce mě nikdy od něj nebolela..ale jeho práce poslední dobou stojí taky za ho..tu šestku my teda pak dodělat..vyčistil kanálky,dal výpln a pak zalepil...ted zub čeká na otisk a korunku...ten zub mě stál přes 4tis.+otisk 1000kč a korunka...no asi tu zadarmo dám,jako nejméně za 3tis.Bohužel otisk sem odložila na nevím kdy...ta šestka mě nebolí nic..
    Pak mi dělal druhý velký kaz šestku vlevo nahoře..opět vyčistil,vyplnil kanálky a zalepil..tam už k otokum nedocházelo protože mi tam žádnou vložku nedal(pokud vím teda).Kanálky většinou byli na hodinu(na dolní šestce byli 4,nahoře 2kanálky).Nejhorší ze všeho bylo ,když mi tekly sliny a já nemohla dělat nic a oni taky ne,protože sem tam měla nataženou jakousi hnusnou gumu a pěkně to bolelo,jak to tam přidělávali kleštěma,nevím jak tomu říkají.Zub taky čeká na otisk...Manželovi dělali to samé na jednom zubu....ale pořád ho bolel,dělal se otok nakonec si h nechal vytrhnout a je spokojený ,ale 2tis.si nechali :-Da je fakt že já tu horní šestku mám stále citlivou :-(
    Omluvte mé chyby,píšu rychle..
    Tak držím palce

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist