Anti-D a protilátky v prvním těhotenství

Otázku položila: buccaneerka2 6.12.2017 14:24

Holky, vím, že některé jste Rh-. Teď jsem koukla do těhu průkazky: v úterý mi brali krev a myslela jsem si, že i na krevní skupinu a Rh faktor, ale u anti-D mi nic nenapsali, tudíž to neřeší. Jenom tam mám poznačeno, že krev jde na protilátky. Jak to prosím vás je? Je to tak, že těmi protilátkami se to zjistí? Je vůbec podstatné to řešit u prvního těhotenství? Přece i kdybych byla Rh- a dítě Rh+, tak problém je až druhý porod, ne?
(Jinak ty první testy jsou mazec - prý HIV, syfilis apod.) :-D

Tak to mám potvrzeno - krevní skupina 0, RhD-. Partner A, RhD+. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko6.12.2017 14:44

    Rh faktor Ti určitě vyšetří. Ano, v prvním těhotenství obvykle nebývá problém, ani když matka je Rh+ a plod Rh-. Je nutné to vědět ale již k prvnímu porodu, protože kdyby to tak opravdu bylo, musíš po porodu dostat injekci na neutralizaci anti-D protilátek, jinak by mohl právě v dalším těhotenství problém být.

  • petulinkaa136.12.2017 16:05

    u prvniho tehotenství ti ji zjisti z krve I.screeningu,ja to tak mela.Zjistili A- pak si musel zjistit manzel,samozrejme A+ :-D takze jsem dostala injekci na protilatky ve 32tt a po zjisteni krevni skupniny dcery kdy zjistili ze je O+ mi pichli opet injekci.Ted u druheho tehotenství už vedeli,takze jsem ted opet ve 32tt dostala injekci :-)

  • Ja jsem 0+ a ke konci tehotenstvi mi zase zjišťovali protilatky, ze u ty 0 se to muze taky nejak promichat??? Resila to sestricka s doktorem a ten ji prave rekl,at mi vezme radsi znovu i ty protilatky. A po porodu hned zjišťovali krevni skupinu malymu...ale je taky 0+, tak se nic dal neresilo.
    Jinak krev mi brali cca 14 dni pred screeningem, presne jak na pohlavni nemoci, tak i jatra, cholesterol apod.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 701 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist