Anorexie a problém hubnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #87720 6.1.2013 12:25

Dobrý den, mám takový problém ohledně hubnutí. Tak trochu trpím mentální anorexií. Mám 16 let a před Vánoci jsem vážila 55 kg při výšce 164 cm. Což je poměrně normální váha, ale já k ní dospěla hladověním. Za dva roky jsem etapově z mé původní váhy zhubla 17 kg. Tato moje poslední etapa hubnutí začala v září a do prosince jsem zhubla 10 kg,ale jak jsme již psala, můj denní příjem činil maximálně 2000KJ. První týden v prosinci už to moje tělo nevydrželo a zkolabovala jsem. Doma si toho pochopitelně už všimli a dali mi ultimátum - buď do ledna začnu norálně jíst, nebo se jdu léčit. Přes vánoce jsem tedy začala o něcvíc jíst, boužel hlavně sladké. Nevím, kolik jsem přibrala - schovali mi doma váhu - ale když se na sebe podívám do zrcadla, vidím, jak mi narostly boky a břicho. Tipuju tak 2-3kg. Jsem z toho zoufalá, hídají mě, abych ejdla,ale já se za každé snězené jídlo nenávidím. Připadám si nechutně tlustá a vzhledem k tomu, že za měsíc jedu k moři do plavek, chci být zase tak hubená, jak jsme bývala a raději ještě víc. Doma mi ale zařídili jídelníček od výživového poradce, který má být sestaven tak,a bych měla správný počet živin, ale nepřibírala. Někdy příští týden bych ho měla obdržet. Já ale po Vánocích chci zhubnout. Momentálně se strašně nenávidím a při pohledu do zrcadla s emi chce brečet. Nedovedu si představit, že mám jet k tomu moři. Doma mě ale v životě nenechají zhubnout, já se ale potom budu nenávidět čím dál víc. Prosím, nějak mi pomozne a vyjádřete se k tomu. oc Vám děkuji...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To že si připadáš tlustá a nemáš se ráda,je psychické,jako sama mentální anorexie.Měla bys vyhledat odborníka,nejlíp psychiatra.Nejsi blázen,jsi prostě nemocná.Tahle nemoc pokud se nezačne léčit včas a dojde daleko-následuje rozvrat organismu a smrt.Na své rodiče se nezlob,mají o tebe strach.Přeji ti,abys v sobě našla sílu se léčit,abys byla krásnou zdravou holkou a jednou ženou.

  • Ahoj, s mentální anorexií mám bohužel také zkušenost, prodělala ji moje sestra. Přesně vím, čím prochází tvoje rodina a asi tušim, jak je tobě. Předpokládám, že jsi chytrá holka a víš, že tohle není dlouhodobě udržitelné. Jestliže to sama nezvládáš a nejsi schopná normálně jíst, možná by stálo za to vyhledat odbornou pomoc. Taková postel v Dobřanech sice taky není špatná, ale radila bych ti dělat všechno pro to, aby ses tam nedostala. Moje sestra tenkrát málem zemřela, jenom proto, aby byla štíhlá. A jestli chceš mít někdy v budoucnu děti, nezahrávej si s tím. Přeju ti, abys byla spokojená sama se sebou.

  • Mě napadá jen jediné, to raději k tomu moři nejezdi a zůstaň jak seš, protože jestli jsi zkolabovala a chceš být ještě hubenější, tak co myslíš, že se stane? Hm? To asi nebude ta nej dovolená, spíš skončíš v nemocnici na kapačkách, tak si to dobře rozmysli. Tvoji rodiče pro tebe dělají to nejlepší, buď ráda za to, že je máš, mohla bys mít rodiče, kterým bys byla fuk a nechali by tě v klídečku vyhladovět a UMŘÍT! Tohle není sranda, vzpamatuj se pokud můžeš, pokud už ne, tak to chce odborníka.

  • Nejlepší by byla terapie v psychiatrické léčebně. Protože jinak se z toho stane začarovaný kruh. Nechceš přeci dopadnout takhle http://revue.idnes.cz/nejhubenejsi-zena-sveta-je-valeria-levitinova-ma-extremni-anorexii-1pm-/zajimavosti.aspx

  • Tobě pomůže jen psychiatr. Čím dříve am půjdeš, tím lépe. Přece nechceš za pár let skončit jako troska s rozpadající se páteří, špatnými zuby, trvalou neplodností??

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist