Anorexie?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #399364 19.3.2019 15:06

Ahoj. Je mi 14, měřím 158 cm a vážím 45 kg. Poslední rok jsem měla problémy s přijímáním potravy. Vždy jsem třeba týden skoro nic nejedla a pak jsem snědla všechno doma a objednala 2 pizzy. Pak jsem samozřejmě měla hrozné výčitky svědomí. Jenže poslední dobou se to trochu zvrtlo a já už nejím nic. Kamarádky ve škole si toho začali všímat, takže mi o přestávce vnutí kousek jablka, ale jinak za celý den nesním vůbec nic. Řekli mi, ze mám 2 týdny na to, abych se z toho vyhrabala, jinak to řeknou školní psycholožce. Jenže já mám váhu normální, takže anorexii nemám. Menstruaci taky mám, takže jsem v pořádku? Prosím poraďte mi, jestli to ostatní budou brát jako anorexii nebo jsem prostě v pohodě? A jak by se to případně řešilo?

  • 19.03.2019 17:07:22 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamaradky maji pravdu, ze trpis poruchou prijmu potravy. Nemusi to byt nutne anorexie... Byt tebou vubec necekam a jdu k psycholozce sama. Do budoucna budes mit z toho velky problemy...

  • KatieD19.3.2019 15:24

    Pod pojmem anorekticka si vetsinou kazdy predstavi vychrtleho cloveka, ale nemusi to tak byt. Klidne muzes mit normalni hmotnost a mit PPP. Hlavnim znakem anorexie je odmitani potravy. Vetsinou to vsak k podvyzive vede. Casto take jde anorexie ruku v ruce s bulimii. Pozor na to, anorexie je smrtelna choroba. Mozna by stalo za to sama odbornika vyhledat. Vypada to, ze tento problem us nemas pod kontrolou a sama si mozna nepomuzes.

  • anorexie není primárně o váze, ale o tom, jak to máš srovnaný v hlavě,,a podle toho co píšeš, máš sakra problém. žádné dva týdny bych nečekala, a okamžitě se svěřila rodičům nebo aspoň školní psycholožce.

  • KatieD19.3.2019 15:26

    Pardon, melo tam byt uz!!! Opravuji preklep :O=

  • To se ti jako nechce jíst? Jež panebože! Já jim v jednom kuse a mám taky kolem těch 45 nejvíc.. mám 162 cm.. prosimtě jež nebo umres!:'-(

  • macicekkajik20.3.2019 9:48

    Víš, co se stane s tělem, když přestaneš jíst? Nejdříve tělo využije veškerý tuk a svalovinu, aby mělo kde vzít energii na každodenní fungovaní a když dojdou tuky a svaly, tak se zaměří na orgány - žaludek, ledviny, játra, atd a organismus zkolabuje a umřeš. Na nic nečekej a řekni to rodičům. Jsi ve vývinu a bude to mít pak dopad na tvůj život. Važ si sama sebe, jez vícekrát denně v menších dávkách a hýbej se. Budeš mít stejnou váhu a budeš zdravá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist