Anketa - těhotenství a vzhled

Otázku položila: Anonymní uživatelka #68145 9.6.2012 23:34

Dobrý večer všem na womenzone. :) Před chvíli jsem narazila na tento článek: http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/zaujalo-nas/33461-preklad-zeny-po-porodu-zmeny-tela .
A co vy? Změnilo se hodně vaše tělo v době těhotenství a po porodu? A jak na změnu reagovali partneři?

Sama jsem mladá, těhotenství v nejbližších letech neplánuji. Teď už nemám tělo dokonalé, bohužel mám strie na bocích a stehnech, tak mě děsí představa, že bych měla popraskané celé břicho jako paní v článku. 8-. Ale na druhou stranu i já sdílím ten názor, že dítě za to stojí. Na vzhledu svět nestojí. :-) Ale která z nás by nechtěla být atraktivní, že..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsem rok a půl po porodu a moje tělo se vůbec nezměnilo. V těhu jsem přibrala jen 8 kilo, pečlivě jsem se mazala krémem proti striím a neudělala se mi ani jedna jediná. Z porodnice jsem šla s 2kg nahoře a teď mám o dvě míň než před těhu. Trochu se mi změnil tvar prsou, ale toho si nikdo nevšimne. Samozřejmě pokud ženská v těhu přibere 30 kilo, na těle to znát bude...

  • Ahoj,

    vzhledem k tomu, že jsem v těhotenství přibrala cca 6kg a vyrostlo mi jen bříško, tak se mi postava téměř nezměnila. První měsíce po porodu bylo bříško ještě volnější. Už rok kojím a ani na prsou to není nijak extra znát, krom toho, že jsou maličko větší(počítám s tím, že se zas zmenší).. Jinak žádné strie atd.-nemazala jsem se ničím.

  • mám rok a půl staré dítě a po porodu mi zůstalo povislé bříško, ač jsem poctivě mazala a cvičila (to ale máme rodové), moc to neřeším, plánuji dalšího potomka a definitivně bych to pořešila až po něm. Strie se mi nikde žádné neudělaly, ale na ty já nikdy netrpěla, i když jsem bývala silnější. No a s váhou po porodu bojuji každý den, protože se mi nedaří shodit, stále kojím a pohybu bych řekla, že mám dost, ale kila jdou spíš nahoru než dolů.

  • eva11110.6.2012 8:10

    Ahoj v těhotenství jsem přibrala 9kg, pro jistotu jsem se mazala krémem proti striím a udělala se mi jen jedna a to ještě jenom taková malá,prsa se mi skoro vůbec nezvědšila a kdyby jo tak bych možná bych byla i ráda protože je mám docela malá:-(.Když jsem odcházela s porodnice tak jsem měla už jen o 3kg víc:-) než před těhotenstvím a na své váze jsem byla asi za jeden nebo dva měsíce.:-D

  • Martasek8910.6.2012 9:08

    Já měla na konci těhu váhu o cca 18kg vyšší. Dcerka již má skoro rok a ještě mám asi 5kg navrch. Když je čas, zacvičím si, ale nijak extra neřeším. Mám trošku bříško, strie, prsa po kojení jiná, povislejší, ale co už. Jednou jsem chtěla rodinu, tak s tím, že tělo už nebude takové, i boky mám o něco širší. Manžel na to neříká nic, sám má taky jinou postavu, takže nás těhu změnilo oba :D Nejsem ta, co by s každým kilem či strií stresovala a podobně. Neřeším prostě :D

  • Ahoj, tak to byl hodně zajímavý článek, četla jsi hlavně tu diskuzi pod tím? Některé příspěvky opravdu šílené... Jinak já jsem ted 34 tt a zatím mám nahoře 6 kg. Už před otěhotněním jsem byla cvalda, takže tak trošku doufám, že za ty poslední dva měsíce nepřiberu více než 4 kg abych pak měla celkově nahoře 10 kg, které bych všechny nechala v porodnici a pak kojením šup další dolu:-D Ale to je takový muj malý sen, kuže na bříšku mi zatím popraskala jenom trošku, mažu dětským olejíčkem, tak pak poreferuji, jak jsem dopadla celkově:)

  • Ahojky, jsem ve 32 tt, přibrala jsem do této doby 9 kilo. Bříško mám trochu popraskané (okolo pupíku), ale ne nejak šíleně, je to videt jen z blizka ale prasklinky nastesti nejsou rudé. A to jsem mazala jak šílená vším možným a ted uz me to ani tak nebavi kdyz to stejnak nepomaha. :-) A to manžel? Tomu to nevadi, ma me rad takovou jaka jsem :-)

  • Souhlasim s ruzii. Moje normalni vaha je 56kg pri vysce 174cm, behem tehotenstvi jsem pribrala 8kg a vsechno jsem nechala v porodnici. Brisko jsem mela prvnich par mesicu trosku povolene, ale ted uz ho mam skoro tak pevne jako drive. Behem tehotenstvi jsem jedla zdravou a vyvazenou stravu - nebyla to pro me vlastne zadna zmena, protoze takhle jsme s manzelem jedli i pred tim - a navic jsem zacala poradne snidat, protoze to jsem pred tim, nez jsem otehotnela trochu flakala. Ted mam 6 mesicu po porodu a 3x tydne chodim na spinning a tim se udrzuju v kondici.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 636 odpovědí a 409 763 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist