Aniball

Otázku položila: OveckaVeru 27.12.2018 23:28

Ahoj! :)
Holky, máte zkušenosti s přípravou na porod pomocí balónku aniball? Jsem v 35 tt a zvažuji jeho koupi. Není to ale nejlevnější záležitost a tak by mě zajímaly názory žen které s tím mají nějakou zkušenost :). Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jitkab198228.12.2018 1:47

    Za me skvela vec :) Cely zivot jsem se bala porodu a po cviceni s aniballem jsem sla na porodni sal s uplnym klidem, takze to ma urcite i vliv na psychiku. Clovek tak nejak vi do ceho jde a co ma delat.
    A k tomu se jeste vyhne nastrihu. Mela jsem teda drobne poraneni,takze me trosku sesili, ale jen asi steh. Holka, co se mnou byla na pokoji, narikala, jak moc je strizena a sita...

  • Já ho neodporučuji, mám podezření, že u mě vyvolal dřívější porod - po jednom cvičení s aniballem odtekla hlenová zátka, porod se rozjel 14 dní před termínem a rodila jsem 30 hodin - údajně i proto, že porodní cesty byly zcela nepřipravené. Navíc mně osobně to tlačení s míčkem a tlačení miminka přišlo nesrovnatelné, neměla jsem pocit, že by mi to nějak pomohlo. Nástřihu jsem se nevyhnula - tam dle mě hraje roli spíš Tvá poloha při porodu, takže jako prevenci bych doporučila vybrat si porodnici, kde Tě nebudou nutit rodit na koze a případně se s doprovodem/asistentkou domluvit, aby Ti během druhé porodní doby nahříval(a) hráz. Podruhé ho nepoužívám.

  • Já cvičila a nelituju. Ze začátku jsem nedala nic a překvapilo mě, jak se to postupně krásně samo roztahovalo. Za mě tedy ano. Z logiky věci se vše lépe vrátí do původního stavu, když se jede postupně. Bříško taky roste postupně a kůže si zvyká. Kdyby narostlo hned, tak je to hrůza. Stejně to vnímám u porodu. Když se cvičí a dostaneš se třeba na 30, tak sliznice je už zvyklá na to roztažení, včetně hráze. Tedy by to pomoct mělo. Já byla bez poranění a to mě poraní běžne i sex atd.

  • Podle mého zbytečnost. Neměla jsem ho, rodila jsem od prvních kontrakcí 4,5 hodiny bez nástřihu. Kamarádka ho používala, rodila 16 hodin s nástřihem a u druhého ho nepoužívala vůbec

  • Já jsem ho měla, ale po použití jsem začala krvácet, ač těhotenství bylo úplně bezproblémové, chodila jsem i cvičit a použila to přesně podle návodu, tedy opatrně. Takže mě to dost vyděsilo a už to nezkoušela.

  • sisterrys28.12.2018 9:32

    Doporučuji. U prvního mě skvěle psychicky připravil, věděla jsem, jak tlačit. To jsem pochopila, až u 7.cviceni. Porod byl bohužel se zraněním, protože malý šel s rukou u ramínek. Hlavička asi prošla v pohodě, s PA jsem byla domluvená na nastrih podle situace a nestrihla.
    U druhého jsem cvičila taky, tam to bylo spíš jako psychická příprava. Druhý porod bez zranění, ale asi by byli bez toho cvičení. Jen vzhledem k tomu, jak je fungování se zraněním nepříjemné a šití pro mě horší než celý porod, jsem se chtěla zranění vyhnout za každou cenu a proto cvičila.
    A protože je aniball fakt drahý, kupovala jsem z druhé ruky a používala kondomy.

  • Cvičila jsem několik týdnů před porodem. Nestihla jsem nacvičit na daný cíl, jen asi 26 cm. Pravděpodobně jsem díky němu měla dřív připravené porodní cesty. Rodila jsem 10 dní před termínem. Porod trval 8,5 hodiny. Míček se dostává ven nadechováním, kdežto miminko tlačením břichem. Takže to srovnstelné není. Doktor stejně malý nástřih udělal, prý se jim míček moc neosvědčil a 26 je stejně málo. Stihnul mi tkáň ještě umrtvit, tak jsem nic necítila s šití bylo maličké. Už za dvanáct hodin jsem zvládla zlehka dosednout. Rozhodně mi pomohl psychicky. Jakmile byla hlavička připravená na hrázi, byl to známý pocit. Kupovala jsem si jen balónek, hadičku s nafukováním jsem si půjčila od segry. Určitě stačí z druhé ruky a dát vyvařit ten plastový konec na který se nasazuje balónek a ten koupit nový.

  • terryk28.12.2018 10:13

    Zkušenosti nemám, tak nevím, jestli do toho mohu fusovat, ale co vím, respektive četla jsem od holek, co ho používaly, pomáhá to hlavně psychicky. Že zhruba víš, do čeho jdeš. Jak tlačit. Druhá věc je, že tlačit zvládneš i bez toho. Je to jako když jdeš na velkou, žádná věda. Já tak vytlačila obě děti bez komplikací, a to první s hlavou 35 cm a po 26 hodinách porodních bolesti, takže v podstatě total groggy a bez předchozích zkušeností s porodem. A veru nejsem žádná amazonka. Často se taky mluví o prevenci porodních poranění. K tomu ovšem nemám co říci :-) suma sumárum bych řekla, že celý porod je v hlavě, o uvolnění, přijetí procesu, nebránění se jeho postupu, vědomem zvládání bolesti. Pokud to k tomuto aniball pomůže, pak si ho kup. Ale stejně tak to jde i bez něj.

  • Podle mě to není úplně špatné, ale souhlasím s názorem, že na to, jak moc budeš šitá, má vliv spíš porodní poloha. Já s ním cvičila poctivě, ale stejně jsem skončila zašívaná jak stará matrace. Rodila jsem na koze a syn měl obvod hlavy 37. Takže u mě bohužel nepomohl. Ale stejně bych ho nezatracovala, myslím, že aspoň na ten nácvik tlačení pomoct může.

  • hiuhi28.12.2018 17:23

    :-DMela jsem ho (pprodavala jsem ho buccaneerka2) a uprimne. Ja ho skoro nevyuzila pac jsem ho pouzila asi 5x s tim, ze jsem mela problem do sebe ten balonek vubec nacpat.... Tak sel pryc. Kdyz bude nekdy treti v planu, tak uz aniball ani nic podobneho resit nebudu. :-D

    Ale to je jen muj pripad... ;-)

  • Kamarádka cvičila, porod za odměnu, na pár zatlačení naprosto bez zranění. Přesně věděla, co má dělat. Já bych ho rozhodně chtěla také pořídit, ale zatím jdu ze dne na den a radši se tak daleko nedívám. Ale myslím, že ublížit nemůže a co vím, porodníci si ho dost chválí....musí se začínat pomalu, problém nastane, když to někdo přepískne a chce hrozně rychle hrozně moc velký pokrok.

  • Ebony28.12.2018 19:55

    Taky ho mám doma připravený za tři týdny se do toho pustím tak jsem zvědavá jaký to bude.Ja už jeden porod za sebou mám a pro mne právě bylo nejhorší to tlačení,nemohla jsem malou vytlačit.Tak si to chci zkusit a oživit .:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist