Alkohol a těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #388802 31.10.2018 7:40

Kamarád má v neděli oslavu narozenin a já nevím, jestli nejsem těhotná. Co teď, nechci zase dávat nějak najevo, že bych mohla být, alespoň přípitek bych si dát měla. V tu neděli budu asi tak 11 dní od ovulace. Mohl by být už test spolehlivej, abych věděla, jak to je?

Tak dneska jsem myslím si, osm dní od ovulace a ráno jsem tak nějak lehulince zašpinila. Spíš slabě růžový výtok, než klasické tmavé špinění. A zase už nic. Tak nevím, ale asi ten alkohol v neděli vynechám - pokud do té doby nepřijde menstruace. Nevím, na netu píší, že by to mohlo být i zahnizďování, kdo ví. Buď to bude jedno, nebo druhé. Ale na menstruaci mám asi tak čtyři dny čas, tak nevím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • klidně si dej. ono hrát na nějaké "co kdyby" nemá celkem smysl. takhle by jsi se mohla zříkat půl roku než skutečně budeš těhotná. a pokud ti test ukáže jen jednu čárku tak co? to, že by již v tuto dobu (11dpo) spolehlivě ukázal // je méně pravděpodobné než to, že ukáže negativní a za několik dalších dní pozitivní.

  • Na začátku je plod vyživován ze žloutkového váčku a ne z krve matky a přes placentu. ;-)

  • macicekkajik31.10.2018 7:45

    Ahoj, klidně se opij. Pokud by jsi byla těhotná, tak to teď ještě nijak miminko neovlivní. Alkohol bych přestala pít, až po vynechání ms.

  • Tak švagrová třeba říkala, že nemůže pít, protože bere antibiotika na zánět močáku. To pak už nikdo nerozebíral, protože tahle nemoc nejde na první pohled vidět. Akorát druhá švagrová do ní pak lila litry brusinkového čaje :D
    Jinak kolegyně v práci třeba má zkušenost s tím, že se na silvestra opila jako nikdy v životě a po novém roce zjistila, že je těhotná. Miminku samozřejmě nic nebylo.

  • stupidiack31.10.2018 8:40

    Přípitek si dát klidně můžeš. Spousta žen pije alkohol a ještě neví, že jsou těhotné, protože se tolik nesledují.

  • Maly pripitek rozhodne nicemu neublizi. Ja tyden pred (ne)ocekavanou menstruaci jsem byla v koktejbaru:-)
    Sice jsem si davala jen jeden koktejl (paradoxne na zapiti zalu, ze kamoska je tehotna, zatimco nam we to zřejmě opet nepovedlo). O to vetsi pak byl sok, kdyz tyden na to, na me vykoukly dve carky:-D

    A zadny nealkoholicky koktejl to zrovna nebyl a uplne v pohode... V tehle ranne fazi to zadny vliv mit nemůže

  • Ja treba nepiju, ale taky byla parkrat podobna situace kdy jsem si proste nejaky pripitek nebo pivo dat mohla v dobe kdy jsem cekala jestli se zadarilo nebo ne. Nedalo mi to a vymluvila jsem se - u me celkem jednoducha vymluva ,,musim ridit,, :D protoze jsem vedela ze bych si to vycitala, kdyby se nahodou podarilo a ja bych pila.
    Vim ze hodne lidi rika ze v tomto stadiu by to neuskodilo. Ale slo mi o muj vlastní pocit :)

  • Alena783.11.2018 22:22

    velmi to hrotite, ja pila i v tehotenstvi jednou tydne asi a miminko krasne prispia,4 mesice,nic ji není..:-)

  • Tak bych nepila.. ublizit alkohol muze i na zacatku..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist