Alergie v prvním trimestru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #360095 10.4.2018 8:25

Dobrý den. Potřebovala bych radu ohledně alergie. Jsem teď v 10tt a rozjela se mi děsná alergie. Nikdy dřív jsem ji neměla. Teď mě svědí uši zevnitř, kýchám o sto šest, na jednu stranu mi teče z nosu a na druhou stranu mám klasickou těhotenskou rýmu s pořád ucpaným nose. Ale nejhorší je to svědění horního měkkého patra. To mě úplně dohání k šílenství. Volala jsem kvůli tomu obvoďačce a ta mi řekla, že je to na 100% alergie, že mi napíše doporučení, ať se někam objednám. A že nějaké léky mi může napsat jen alergolog. Podařilo se mi najít ambulanci, kde mě vezmou za 14 dní, všude jinde měli volno až v červnu. Jenže nevím, jak těch 14 přežiju. Nemáte nějaký typ, jak si aspoň trochu ulevit? Nebo neexistují nějaké volně prodejné léky, co se můžou v prvním trimestru? Díky za rady!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whitehorse110.4.2018 8:47

    s těmi léky opravdu v těhotenství a hlavně 1.trimestru opatrně. sem alergik a Dr měla celkově pro mně problém najít vhodné léky, které bych mohla ve 2.trimestru užívat a zároven byly dostatečně účinné.
    sama bych nic moc nebrala a zkusila spíš preventivní opatření - po příchodu domů umývat obličej (ideálně i vlasy), aby na nich nebyl pyl, oči prokapávat-proplachovat, nos proplachovat mořskou vodou.

  • macicekkajik10.4.2018 8:42

    Vím, že dithiaden je na tlumení alergických reakcí. Zkuste se zeptat v lékárně,zda je vhodný v prvním trimestru a vůbec je nejlepší se zeptat v lékárně nebo obvodního lékaře, když se to nedá vydržet.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist