Alergie na lepek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #213949 19.8.2016 0:43

Dobrý den,
Poslední měsíce mám neustále průjem a sem tam normální stolice. Ale to opravdu jednou do týdne / dva maximálně. V únoru jsem byla nemocná (chřipka) tam jsem si stolice zacala vsimat pak se to zlepšilo. Jenže postupně se to zase zhoršuje. Dosud jsem si dávala pozor na zeleninu atd.. Jestli na to nemám alergii. Ale na dovolené před par dny jsme jedli pečivo k snídani a pak az k večeři jsme grilovali kuřecí a pečivo k tomu. Ty dny jsem tam az na výjimky mela průjem a i křeče k tomu. Nemůže to byt alergie na lepek ? Pouze me to napadlo k dr. jdu v pondělí samozřejmě. Jen by mne zajímalo jak jste na to přišli ? Jaké jiné příznaky? Dělají se mi červené pupinky po stehnech, průjem, pribrala jsem a hlavně jsem unavenejsi.
Jaké to bylo u vás? Děkuji za trpělivost

  • 19.08.2016 12:53:53 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage19.8.2016 9:57

    Taky jsem celiak a alergii na lepek nemam. Jsou to rozdilne nemoce.
    Krevni testy, jak na jedno tak na druhe, Vam udelaji treba na alergu. Endoskopii pak na gastru. Musite byt ale v plne zatezi lepku (tj. denne ho konzumovat), aby testy byly prukazne. Jinak je to k nicemu a MUDr. nic nezjisti.
    Jeste dodam, ze ja nemela vubec zadne priznaky.

  • RybKa11819.8.2016 9:50

    Celiakie (intolerance na lepek) mi byla zjištěna před rokem. Před tím jsem měla podobné obtíže jaké popisujete vy. Někdy jsem mívala nafouklé břicho a křeče, váha mi šla dolů (z 65kg na 50kg za necelý rok) a průjmy nebos píše řídka stolice byly na denním pořádku. Příznaků celiakie je spousta, proto myslím, že jednoznačné určení je jedině z krve (a následně z endoskopie). Pokud máte podezření na intoleranci na lepek určitě neváhejte a požádejte svého obvodního, ať vám tyto krevní testy udělá (nebo alespoň ať vás pošle na gastro tam už budou vědět co s vámi). Mě se můj obvodní doslova vysmál, když jsem se mu zmínila o svých problémech a podezření na celiakii (přestože ji máme v rodině-sestřenice). Co si myslím, že je blbost dělat si nějaké "samovyšetření" v podobě vynechání lepku ve stravě. Určitě to stejně vědět nebudete a pokud máte potvrzení od doktora, tak můžete mít i nějaké příspěvky od pojišťovny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist