Akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57189 29.12.2011 9:59

Ahoj všem! Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké rady, tipy na akné. Trápí mě už docela dlouho a už nevím, co mám vyzkoušet. Neznáte třeba i nějaké domácí pleťové masky, které opravdu pomůžou? Děkuji všem za odpověď :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Akné je hormonální záležitost, takže kosmetika si myslím moc nepomůže. mě za ta léta nepomohlo nic. Vůbec nic.

  • Simone29.12.2011 11:16

    Mně pomohlo mýdlo se sírou Sulfact, protože se mi dělalo akné i na ramenou a na zádech. Po třech týdnech nemám už nic. Ono ale hodně záleží, jaký typ akné máš - pokud se ti dělají na kůži hrbolky, asi by ti pomohla jen kožní.

  • Ahoj, mně pomáhá Aknoren (na předpis), používám ho už spoustu let. Jinak mi nikdy nic na akné nepomohlo. Ale je asi dobré toho vyzkoušet víc. Možná je lepší rovnou zajít k dermatologovi, aby sis neuhnala nějakou dermatitidu.

  • Zkus kosmetiku Lush. www.lushcz.cz v rubrice Tvář- čištění a odlíčení. Je sice trochu dražší, ale zabírá. Pokud by si měla zájem tak se ozvi přes SZ a můžeme se dohodnout na hromadné objednávce z UK (je to tam až o 40% levnější).

  • ahojky všem,
    já jsem hodně dlouho používala aknecolor. Vždy jsem měla antikoncepci, která byla zaměřena i na akné: Belara, Yeanine, Vreya, Sunya.... Musím říct, že nejvíc mi pomohla Sunya. Nicméně jsem momentálně měsíc bez antikoncepce, takže jsem začala řešit co na akné, až vysadím prášky...a tady je recept:
    Aknecolor je hodně těžkej, perfektně zakryje, ale též hodně ucpává póry a tím se tvoří červené pupínky. Takže jsem přešla na Makeup od MAYBELLINE - nude airfoam (je to ten pěnový) - musím říct, že jsem s ním strašně spokojená, je lehký a nezatěžuje tolik pleť jako aknecolor. K tomu jsem zvolila ještě vitamíny od značky KRKA, konkrétně DERMABION. Občas se mi nějakej ten pupínek objeví, ale není to tak hrozný, jako dřív :-)

  • Jednou jsem byla na kožní a jen tak mimochodem jsme se zeptala co s akné. Doktorka mi poradila přípravek Zineryt z lékárny (nevím, jestli je na předpis teď). Je to celkem drahý (asi 250kč) ale pokud máš zdravotní pojišťovnu VZP tak to máš ais na 150 na 7 týdnů, protože pak už je to prošlý.. Ale jinak to fakt pomáhá, při používání 2x denně je pryč během 3 dnů.. Naprosto jednoduchý používání, Jen nanést a během 10 sekund seš ready.. :) Jedinou nevýhodou je asi mírné vysušení pleti, ale to je možná jenom u mě, páč mám suchou pleť pořád :D Takže určitě doporučuju :))

  • Co mě opravdu pomáhá,je AKNECOLOR.Nemažu si s nim celý obličej,ale jen postižená místa,vatovou tyčinkou.Vždy na noc.Nemůžu si na něj stěžovat,vyskoušela jsem i jiný přípravky,ať už na předpis od kožní nebo koupení v drogerii či marketu.

  • Verousek8929.12.2011 10:54

    Já používám masku od garnier 3v1. Nebo dobrá je také pleťová maska od nivea. http://www.nivea.cz/Vyrobky/Pece-o-plet/Typ-vyrobku/Pletova-maska

  • Zkus kosmetiku RYOR.. Já používám aknecolor.;) hodně pomáha a prakticky nepoužívám nic jinyho.. Jsem s tim spokojená.;)
    Kožní lékař mi také poradil antikoncepci... Nevim jestli ji užíváš nebo ne, ale stálo by za to,se na to někoho optat.;)
    Moje sestra měla velke problemy s akné a jakmile začla užívat hormonální antikoncepci, zbavila se jí nadobro a je spokojená.;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist