Akné

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25424 3.9.2011 18:34

Nemůže se zbavit akné.nemám o ale v nějak hrozném stádiu.Protože mám bílou pleť tak mi jdou vidět černé tečky víc..A takové ty "beďary" :D ty ani nemám spíš jenom menší pupínky ve kterých nic není snad jen trošku vody..Jak se toho mám zbavit?Po ruce mám nějaké ty kuličkové gely (ale ty mi příjdou k ničemu),vodu, tea tree olej a pleťovou vodu.Pomožte mi prosím sestavit "rozvrh"kdy si to mám čím ošetřit(jako co se hodí víc na noc a co přes den aby to nebránilo dýchání pokožky a kolikrát denně to mám nanášet)..Díky ;))

Odpovědi správkyň témat

  • Určitě je potřeba dodržovat tu péči pravidelně. Já používám kosmetiku která je dražší,ale je "luxusní". Každé ráno pleť vyčistím jemným peelingem, (popř. pleťovou vodou) protože i přes noc se pleť mastí a vyplavuje toxiny z pleti. Pak se pleť namaže nějakým hydratačním krémem. Pak můžeš zahájit normální úpravu - make-up apod. Večer přistupuješ k pleti skoro stejně. Jen make-up musíš šetrně odlíčit a pak opět vyčistit pleťovou vodou nebo peelingem a zase krém, který ti pleť přes noc zregeneruje. Ale dej si pozor na to, že když požíváš nějakou kosmetiku, je lepší "navazovat" na to protože jednotlivé přípravky se doplňují a navazují na sebe jejich péče, takže je lepší když budeš mít řadu na pleť od např. Garnieru a ne jeden krém od toho a druhý zase od něčeho jiného.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavně to nemíchej všechno dohromady :) Někdy méně je více, jak se říká. Obličej bych si před spaním a ráno po probuzení vyčistila jemnou pleťovou vodou, ale pozor na to, aby pleť moc nevysušovala...to se pak pleť více mastí a tvoří se nové pupínky. A přes noc bych si na akné dala tea tree olej a nic víc. Pleť bude dýchat a pupínky léčit. Někdy i zdravá strava dělá hodně :)

  • Verousek893.9.2011 19:26

    Mně proti akné pomáhal Garnier Pure active 3v1 pro hloubkové čištění pleti a večer čistit pleťovou vodou. Ráno nanést nějaký vhodný hydratační krém (pro problematickou pleť), který bude pokožku přes den chránit :) Nebo zkus zajít za dermatoložkou nebo se zeptat v lékárně. Jinak souhlasím s Daniellou9, vyzkoušet, co ti bude pomáhat, ale určitě ne míchat vše dohromady.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist