Agresivní děti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #312896 27.5.2021 20:31

Maminky prosím o radu jak řešíte konflikty svých dětí s cizími třeba na hřišti. Dcera má velmi ráda společnost jiných děti. Ihned jim nabízí svoje hračky a vyzývá je ke hře. Jenže se mi částo stává, že ostatní děti jsou agresivní. Jeden chlapeček ji bez důvodu plivl do tváře. Holčička ji přišla říct že je ještě malé a blbe děcko a proto si s ní hrát nebude. Ona je totiž velká. Dnes ji chlapeček povalil několikrát na zem a skrabal po obličeji. Skákal ji po břiše, bral hračky a křičel na ni. Dcera se nebrání, nechá si všechno sebrat a ještě oplaci milymi slovy, pohlazením... Docela mi to trhá srdce. Jak konflikt řešit a naučit jí bránit se. Vždy se snažím zasahovat až je to nutné a oběma stranám situaci vysvětlit. Proč si to ona nesmí nechat líbit a proč on nesmí mlátit holku. Teprve ji budou tři roky. Bojím se že si ve školce nechá vše líbit a ostatní toho zneužijí. Byla jsem jako dítě stejná. 😒 Poraďte jak jí zvednout sebevědomí v kolektivu a naučit ji bránit se.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to tazke. Niektoré mamičky zas majú opačný problém a nechápu, ako ich deti zas môžu byť také kruté k druhým deťom. Myslím, že to riešite dobre... Porozprávať sa s dieťaťom, vysvetliť mu, že nie je správne druhým ubližovať, ale ani si nechať robiť zle. Treba sa aj vedieť vzoprieť. Inak mamičky tých detí, čo jej robili zle nič nerobili? Nechali ich?
    Každý sme nejaký a niekto je jednoducho taky, ze toho druhého neudrie... To však neznamená, že sa ma nechať bit.
    V škôlke by som sa tak nebála... Treba malej vysvetliť, že ma ísť za pani učiteľkou, keď sa bude niečo diať.... A pani učiteľku by som pekne poprosila a upozornila na dcérkynu povahu. Ono sa to časom podda a nebojte sa, je málo pravdepodobné, že sa nechá stále otlkat.
    Mam s tým veľa skúsenosti, ako učiteľka v materskej škole. Viem, že to pre rodiča musí byť ťažké, ale určite to zvládne. Po viacerých skúsenostiach nie som zástancom hesla "vráť mu to"... A hlavne huckat do toho dieťa. Určite to aj niekedy vráti, ale až keď to tak bude cítiť.

  • Naučte dceru asertivitě a tomu, aby uměla ostatním nastavit hranice, v životě se jí to bude hodit.

  • Alinone28.5.2021 12:56

    Ahoj,
    Jednak bych teda se snažila dceři ještě doma vysvětlit, že ne všechno chování si má nechat líbit. Že může říct ne, nemusí půjčit, ale nemá se nechat bit.
    Dále bych postupovala tak, že bych to vysvětlovala tomu dítěti, že ji nemá mlátit (což děláte a je to správné). Pak bych asi komunikovala s maminkou, proč si dítě nehlídá a neřeší vznikly konflikt.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist