AM ve 14-ti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410072 22.8.2019 22:23

Ahoj holky... vím že řidičák můžu mít až od patnácti ale slyšela jsem že můžu dělat autoškolu už ve 14 a že v patnácti budou zkoušky a řidičák.. je to pravda nebo ne? mám se zkusit přihlásit do autoškoly..?
vím že si řeknete že jestli patnáct nebo čtrnáct.. je to jedno ale já ho chci mít co nejdřív.. z takové hrozně soutěživosti.. doufám že mě za to neodsoudite.. 😔😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je od 15 a muzes si ho delat uz ve 14. Ja to tak delala na stredni, v 17 autoskola a kdyz jsem delala zkousky, uz mi bylo 18. Vim, ze jedne spoluzacce na termin zkousky bylo jeste 17 (1 mesic do 18) a ted si nejsem jista, jestli zkousky musela delat az za mesic, nebo zkousky delala a rp dostala az za ten mesic.. to bych kecala..

  • Francy23.8.2019 6:55

    Dělat si ve 14 řidičák jen tak ze soutěživosti?! A uvědomuješ si, že i tím malým autíčkem (no spíš motorkou se střechou) můžeš někoho zranit nebo zabít? Holka prober se, si ještě dítě 8-o 🤦

  • holky už napsaly, že to jde i před dovršením, ale na vydání ŘP se musí počkat až do dosažení věku, což není úplně optimální třeba půl roku pak neřídit. lekcí není tak moc a ze začátku se dost věcí zapomene.
    ale nejde jen o to, co chceš ty, ale co ti dovolí i rodiče, jejichž podpis je tam nutný. a taky zda ti to už v tomto věku zaplatí.

  • HaSha23.8.2019 8:14

    Myslím, že info, které našla Eleshiar, je rozumné, pokud ti do 15 zbývá míň jak půl roku, není problém začít kurz. Pokud je ti čerstvě 14, je to zbytečně brzy a akorát budeš platit víc za kondičky. Zkus se nad tím zamyslet i trochu zodpovědně, ve 14 pravděpodobně vybíráš, kam na střední školu, tak aby se ti nestalo, že se ti všechno nahrne na jedno období. Taky si nejsem jistá, jestli jízdy na ZŠ budou brát autoškolu jako řádnou omluvenku, na střední to chápou víc, ale to už je asi na dohodě s rodiči. Myslím, že toho prostě máš k zamyšlení daleko víc, než jestli je ti 14 nebo 15, každopádně soutěživost na silnici nepatří.

  • Ja jsem delala zkousky i ridicak neco malo pred 18.narozeninami, ridicak mi vydali az po nich.
    Jsem za to ze je blbost to delat hodne dopredu nez budes moct jezdit, ted jsi mozna na koni ale pockej jak pujdes do provozu. Nadarmo si lidi co dlouho neridilk kolikrat nekupuji kondicnk jizdy..
    Jinak - muj nazor - mne ty ,,pidi auta pro pubertaky,, přijdou vtipne a na silnici akorat otravne, takze kdyby se mnou chtel nekdo soutezit zrovna s timhle tak se mu vysmeju. Osobne bych si delala bud motorku, nebo radsi nic a pockala bych na opravdove auto. Ale tvuj zivot, tvoje volba.

  • macicekkajik23.8.2019 9:14

    Ahoj, pokud jsem to správně pochopila, tak by jsi chtěla mít řidičák na skútr, protože nic jiného od 15 let řídit nelze. A ten můžeš získat nejdříve v 15 letech, ne dříve. Takže si budeš muset počkat.

  • Už tu bylo řečeno, že od 15 můžeš mít řidičák na malou motorku/skútr/mopedauto (takový to malý auto, co může jet max 50 nebo kolik). Na otázku už ti asi všichni odpověděli. Já jenom dodám, že bys mohla řídit opravdu jenom tohle a stejně bych v 18 musela znova dělat řidičák na auto. ;) Jinak ta mopedauta jsou hodně nebezpečný, nejenom, že můžeš ty někoho srazit, ale pokud někdo srazí tebe, byť osobákem, úplně tě to v tom autu zplácne ;) Btw můj bývalej si dělal v 16 řidičák na malou motorku a o rok později, možná ani ne, se na ní zabil. V dnešním provozu nejsou motorky žádná sranda, obzvlášť pro dítě, což ty jsi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist