9 kg za rok, ale pořád stejná postava?

Otázku položila: Katy69 1.4.2020 0:33

Ahoj, mám problém s váhou těla. Jsem hodně nízká (155cm) na svůj věk (23) a většinu času jsem vážila okolo 50 kg, nikdy jsem nijak extra necvičila ani nic podobnýho. Ale za poslední rok jsem přibrala 5 kg a za poslední dva měsíce dokonce další 4 kg. Při stoupnutí na váhu jsem měla šok, samozřejmě mám trochu tuku na břiše, ale jinde jsem v podstatě stejná jak předtím..kam jsem najednou nabrala těch 9kg? A jak to mohlo být najednou tak rychlý náskok, když jsem celý život byla vyžle? Ani mi to tolik nevadí, jen jsem zmatená, jak se to stalo a chci se udržet na zdravé váze :) budu ráda za vaše rady, pokud tomu někdo rozumí nebo tuší, čím by to mohlo být. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud necvičíš, tak se klidně část svalů mohla zmenšit a místo nich tuk. a pak to nemusíš tolik poznat na postavě. navíc více tuku může být vic celkově mezi orgány a to taky nepoznáš.
    a hormony dělají svoje. mohla jsi s nimi začít mít problém. a to, že jsi byla vyžle i při nesprávném stravování neznamená, že to bude platit i nadále. čím žena stárne, tím víc pro to obvykle musí dělat, aby se jí ta postava zachovala. taky svoje dělá to, že možná při menším množství pohybu jsi začala nevědomky více jíst a i pojídat přes den různé věci.
    přibrat za rok 5kg není nijaký problém a člověk se nemusí ani moc snažit, aby přibral (pokud nemá extrémně rychlý metabolismus), ono obvykle stačí jen přidat trošku jídla nebo ubrat trochu pohybu. a nějaké výkyvy váhy dělá i třeba zadržování vody v průběhu menstruačního cyklu, takže záleží na tom, kdy se vážíš.

  • A kolik je ti let? Co se zmenilo v prubehu toho roku?

  • Já bych radila se spíš kouknout na fotky rok zpět, ideálně v plavkách, ono ti pak většinou bohužel vidět je :D.. v tom smyslui, že je člověk takový víc opuchlý, nafouknutý..tak nějak rovnoměrně..mám to podobně, už 2 roky po porodu si držim váhu 65kg a vždy jsem mívala 60kg.. a taky nemám pocit, že by to vypadalo jinak, ale na fotkách to bohužel vidět je..tim spíš když těch 60kg bylo hodně svalnatých :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist