1500 kcal denně

Otázku položila: Anonymní uživatelka #415341 22.3.2022 16:11

Ahoj holky, mám na vás takovou otázku, jestli už jste taky tento pocit zažily, když jste hubly. Včera jsem začala jíst podle toho, kolik bych opravdu měla sníst, abych byla v kalorickém deficitu a zhubla. A to je nějakých těch 1500 kcal. Jenže já dřív jedla snad jen kolem 900 až 1000 kcal a nehubla jsem. Ba naopak. No ale teď když jím tich 1500 mám pocit, že nemůžu přece zhubnout nic. Mám pocit, že toho hrozně moc jím a přijde mi to nějaký na hlavu. Máte s tím nějaké zkušenosti?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy22.3.2022 16:18

    Přesně tak to funguje. Spousta tlouštíků je ve skutečnosti podvyživených. Nedostatkem příjmů jste si zpomalila metabolismus a vše, co jste snědla se ukládalo. Tělo si musí zvyknout, že ho konečně nebudete držet o hladu, to chvíli trvá. Aneb k vysněné postavě se člověk musí projíst. Nevzdávejte to :-)

  • Zdravím , mám z hubnutim zkušenosti , zhubla jsem 40 kilo a kupodivu to bylo tím, že jsem začala jíst víc , ale jen zdravé jídlo ( např . Zeleninu , ryby , mléčné výrobky , luštěniny atd ... ) . No ono je to totiž tak , že když jíte málo a nekvalitní jídlo tak se uloží úplně vše do tuku , protože tělo má potřebu zůstat naživu a bojí se že ho vyhladovite a navíc když nedostane dostatek všeho co potřebuje , tak se v podstatě chová jako tělo medvěda před zimním spánkem, vše uloží a těžko se to pak hubne .

  • SSVM22.3.2022 21:35

    Ono i těch 1 500 kcal není moc. Jste na hranici bazálního metabolismu. Záleží taky, jestli máte nějaký pohyb, kolik vážíte, měříte atd. Jak je psáno výše - jedla jste hodně málo, metabolismus se tak zpomalil, protože dostával málo energie z jídla, tím pádem, co jste snědla, si uložil "na horší časy" do tuků. Chtělo by to spíš navýšit příjem kalorií, ale zároveň si zjistit, kolik máte přijmout v bílkovinách, tucích a sacharidech. Tím, že jste jedla hodně málo se teď i může stát, že budete nějakou chvíli přibírat, protože tělo bude mít tendenci to pořád ukládat, proto doporučuji přidat i pohyb. Je
    taky rozdíl, jestli sníte 1 500 kcal jen v rychlých cukrech nebo výživných plnohodnotných potravinách. Určitě na zpomalený metabolismus je vhodné zařadit cvičení, aby se nastartoval, ale je potřeba tomu přizpůsobit i skladbu jídelníčku, nekoukat jen na množství kalorií. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 682 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist