12tt a nalezené bakterie v moči

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35827 1.1.2012 17:44

Ahoj holky, prosím o radu. Ve čtvrtek jsem byla na kontrole v poradně, jsem na konci 12tt, dr. mi řekla, že v moči našli nějaké bakterie, tak to znovu poslali na rozbor a řekli mi, že mám zavolat až v úterý, to budou vědět výsledky a když tam bude hodně bakterií, mám si zaběhnout pro antibiotika. Nevíte některá o co by mohlo jít?víc mi neřekli:-(. nikdy jsem neměla žádné problémy a vůbec nevím, co by to mohlo být, případně, zda v těhotenství můžu užívat Swiss MEGA Brusinky 17000 mg nebo poraďte nějaké vitamíny, které jsou vhodné, případně i čaj, který mohu pít a neuškodí miminku. Děkuju moc za každou radu:-) a všem těhulkám do nového roku přeji jen a jen zdravíčko jak pro vás, tak pro vaše mimísky:-)

ještě bych se chtěla zeptat, zda mohu užívat případně místo brusinek Uroval manosa drink, na internetu jsem četla, že je nejúčinnější, že ho mohu užívat i v těhu. Jinde ale zase píšou, že v žádném případě v 1. trimestru, tak nevím. Nepřijde mi, že bych měla nějaké problémy, je fakt, že hodně často běhám na wc, ale to jsem myslela, že je v těhu normální:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko1.1.2012 19:57

    Těžko Ti odpoví někdo, o co jde, protože těch možností může být spousta. Dost možná jde o infekci streptokokem druhu agalactiae, který je za normálních okolností neškodný, stejně tak v těhu, ale paseku může napáchat u porodu. Nicméně, i kdyby Ti ho lékař teď přeléčil, do porodu ho můžeš dostat ještě x-krát, a jakmile se v průběhu těhu jednou vyskytne, budeš nejspíš již evidována jako tzv. GBS pozitivní a antibiotikům u porodu se již nevyhneš. Proto se přímo na něj dělá stěr cca ve 36.tt těhu, aby to bylo pod kontrolou a u porodu pohlídáno antibiotiky. Je-li ovšem ta infekce masivnější již v těhu, není špatné ji přeléčit. ATB se tedy bát nemusíš, lékař určitě vybere takové, které v těhu neškodí. Já ho měla v 29.tt zjištěného v moči a ATB jsem dostala.
    Jestli něco užívat v těhu preventivně proti infekcím, Ti neporadím - já jsem zástance čím míň umělin a tzv. doplňků stravy, tím lépe, když tak vše přímo z čerstvého zdroje. Krátkodobě můžeš zkusit klasiku - sušené brusinky a urologický čaj z času na čas taky nemůže uškodit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist