výměna tamponu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60293 6.12.2012 20:32

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nějak vadí když překročím doporučenou dobu užívání tampónů, že by se měli měnit co 8 hodin max a když jsem na to zapoměla, vadí to nějak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea0602896.12.2012 20:46

    Ahoj , měla by jsi dodržet dobu měnění tampomů , protože se ti v pipce množí bakterie a ty mohou způsobit TSS .
    Preventivním opatřením je i omezení používání vysokoabsorpčních tampónů, protože tyto tampóny jsou v těle obvykle delší dobu, a bakterie mají tím pádem více času na rozmnožení do co nejvyššího počtu. Proto je také důležitá častá výměna tampónů během menstruace (výměna by měla nastat mezi 4 – 8 hodinami). Je také vhodné používat tampóny s co nejvyšším zastoupením bavlny. Polovinu případů TSS (toxického šokového syndromu) tvoří menstruující ženy a dívky. Proto by měly být zejména v tomto období zvýšeny hygienické nároky.

  • Určitě měň dřív jak po 8mi hodinách.Já měním cca 3h a bohatě to stačí cítím se víc "čistá" mít tampon v pochvě 8h přišla bych si zevnitř "špinavá"

  • Občas se to stát může, neříkám že ne, ale nemělo by se to dělat nijak pravidelně... Já třeba když mi už končila MS a přišla jsem domů z nějaké akce pozdě večer, prostě jsem lehla a spala a měla tampon déle než 8 hodin, ale nějak častěji bych to určitě nedělala :)

  • Zrovna dneska jsem na to zapomněla, je to prostě takový komfort, že zapomínám, že menstruuju :D ale neměla jsem ho tam déle jak 8 hodin. Já obvykle měním po 3-4 hodinách, když je silné krvácení tak klidně po hodině a půl. Určitě bych to nezapomínala pravidelně, protože ona doba má své opodstatnění, jak se tady píše syndrom toxického šoku není žádná sranda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist