hýbání těžkými předměty v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58942 10.4.2012 9:49

Ahoj holky, jsem asi hloupá, ale o víkendu nebyl přítel doma a já uklízela, musela jsem hnout s něčím co mělo asi 20-25kg. Nic mě přitom nebolelo, jen občas od té doby mě bolí na pravé straně podbřišku,pohyby stále citím takže snad je vše OK, jen sem se chtěla ujistit.


Děkuji moc

jsem 24tt.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli cítíš pohyby tak je to dobre:-) ale už neblázni a nic netahej...:-)

  • to bude snad dobré, ale raději víc odpočívej (a nejhorší jsou náhlé trhavé pohyby s něčím tak těžkým), také jsem to v těhotenství občas přehnala, ale mě nic nebolelo, cítila jsem však, jako by mi maly spodem vypadnout vnitřnosti, když jsem pak odpočívala, bylo to vždy dobré.
    To jsem byla těhotná asi tak stejně (+-2týdny), když mě, trhlou, napadlo, že si dojdu vyzvednout 2 noční stolky, naložím je na tašku na kolečkách a pojedu zpět-tam 3km, zpátky také, ale natěžko )jsme takto zvyklí, nemáme auto, takže vše taháme porůznu. Jeden noční stolek 11kg, dohromady tedy 22kg (kdo by to řekl, já myslela, že dřevo je lehké), po akci jsem jen polehávala a více odpočívala několik dnů, cítila jsem přetažení celkem dlouho a dobré, rodila jsem několik dnů po termínu, i když jsem byla i pak dost akční, ale ty stolky, uznávám byly opravdu nad mé síly (bohužel jsem si sebou tehdy zapomněla mobil, tak jsem nemohla nikomu zavolat, aby mi s tím pomohl).
    Tak držím palce, ať se rtě miminko také drží (ale pak zase včas pustí)

  • rizikem je předčasný porod- že si vyvoláš kontrakce. já taky bláznivá ve 33tt chystala sama byt na výměnu oken a pak jsem měla klidový režim a magnesium, protože mi tvrdlo břicho. Pokud máš nějaké tvrdnutí a bolesti tak skoč k lékaři, skontroluje jestli se neotvíráš a dá ti magnesium. Pokud je to v pořádku tak trošku víc odpočívej a už si dávej bacha. Já byla taky hrdá, však to zvládnu sama, pak mi došlo, že nejde o mě,ale o to dítě...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 611 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist