Jak urychlit,aby me dite melo jmeno a prijmeni po svem skutecnem otci?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32582 8.8.2012 21:58

Hojte holky.. Tak mám další zádrhel.. Holčička se mi narodila v ochranné lhůtě 300 dnů od rozvodu a tím pádem je automaticky mého již bývalého muže... Kvůli jeho nepřítomnosti v čr nemá dokonce ani jméno, jen příjmení.. Otce samozřejmě pro holčičku mám, jen tak ochranná lhůta je pěkně na prd.. Nevíte, jak to co nejrychleji urychlit??? Jak co nejrychleji zařídit určení pravého tatínka mojí dcerky?? Podotýkám, že ani nevím, kde se můj bývalý manžel v Holandsku nachází, takže bude problém v jakémkoliv kontaktu a přebírání jakéhokoliv dopisu od soudu.. Máte některé nějaký návrh?? Beru cokoliv!!!
Díky moc za pomoc!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko8.8.2012 22:50

    Napadá mě podstoupit znalecké určení otcovství z DNA u dcery a současného partnera - tím by se jednoznačně prokázalo jeho otcovství a vyloučilo otcovství bývalého manžela. Jak s tím ale dál naložit, resp. co by i za těchto okolností bylo nebo nebylo potřeba od bývalého, neporadím. Fakt se leda obrátit na právnickou poradnu, jistě mají zkušenosti, jak postupovat.

  • musis podat zalobu k soudu o popreni otcovstvi-muzes i ty-pokud je to s tvym byvalym skutecne tak,ze je nekde v cizine a nevis kde,neprevezme tudiz postu a mas noveho pritele ,ktery se k male hlasi,tak to pujde raz dva.Tu zalobu musis podat nejdele do pul roku od narozeni,jinak mas smulu.

  • zkus napsat svůj dotaz na APERIO poradnu, umějí i dobře poradit

  • Myslím že se to řeší pouze žalobou o popření otcovství. Do žaloby se uvede přesný stav věci a pokud máš tatínka, který se k dítěti hlásí je to jednoduché. Jen nevím jak to bude pokud si papírový otec nepřevezme poštu. Zašla bych k nějakému právníkovi nebo občanské poradny. Bez soudu to bohužel nejde! Testy DNA se dělají až v určitém věku dítěte. Ale v tvém případě jsou zbytečné, stačí že dítě má otce, který se otcem stát chce.

  • Mám známého, který měl dítě s rozvedenou přítelkyní a taky byla v ochrané lhůtě 300 dní a jméno dítěti normálně dali, ale museli podat návrh k soudu, jestli s tím bývalý manžel souhlasí, ale už nevím jak to dopadlo. A proč jste se teda před porodem nevzali, tím by bylo všechno vyřešené.

  • holčička nemá jméno?? A k tomu musí být souhlas manžela??? Jak to pak dělají ty maminky, co jsou od začátku těhotenství bez tatínka...?? to jsem si myslela, že si jméno může dát maminka sama....vím, že jsme byly na matrice sepisovat prohlášení otcovství ale my jsme spolu... ale pokud jste byly od sebe jeste před porodem, tak jsem měla za to, že o jméně dítete si rozhoduje maminka...a jestli to je ve filmech tak jako v realite, tak se tam maminky ptají, zda chce, aby byl otec uveden v RL....ale to bude asi jinak....

    Takže je holčička ted vlastně bez rodného listu, bez žádného dokumentu??Jak ji doma říkáte??

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 274 otázek, kterým se dostalo 271 768 odpovědí a 409 840 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist