Co ženy dělají nejraději a nejčastěji na internetu?

Na internetu trávíme denně spousty času. Nejen v práci, kdy internetem brouzdáme kvůli zjištění potřebných informací, komunikujeme, spravujeme e-shop a podobně, ale i doma. Je docela rozdíl v tom, je-li uživatelem internetu žena, nebo muž. Některé druhy zábavy, některé informace, které hledají, jsou stejné, některé jsou však zcela odlišné. Podívejme se na to, jakými činnostmi se na internetových stránkách zaměstnávají ve volnu ženy.

Komunikace s blízkými i úřady

Ženy přes internet často a rády komunikují. Přes sociální sítě je to s přáteli, rodinou, známými, přes e-mailovou schránku pak hojně komunikují s úřady, školou, ale i rodinou.

Komunikace probíhá i přes bezplatné aplikace, které umožňují bezplatné videohovory ať už jde o volání u nás či do zahraničí kdykoli během 24 hodin.

Snadné a rychlé nakupování

Kromě komunikace ženy na internetu rády a hodně nakupují. Můžou za to lepší ceny v e-shopech, ale také výborná dostupnost zboží, rychlost dodání, možnost vyzkoušet si oblečení doma a zdarma jej v případě špatné velikosti vrátit zpět atd. K nakupování využívají e-shopy u nás i ze zahraničí. A nenakupují jen oblečení, jde často i o parfémy, šperky, spodní prádlo, hračky pro děti, ale také kosmetiku, zboží k vykonávání koníčků a podobně.

Internetové bankovnictví

K častým činnostem bezesporu patří i řešení plateb přes internetové bankovnictví. Kontrolujeme stav účtu, naspořených prostředků, sledujeme proběhlé platby, zadáváme jednorázové příkazy, ale také komunikujeme v případě potřeby s bankou. K usnadnění práce pomáhá i aplikace, kterou lze instalovat do mobilních telefonů, tu však ženy nevyužívají tak často, jako zmiňované internetové bankovnictví.

Pečujeme o své zdraví

S pomocí internetu ženy také rády pečují o své zdraví. Navštěvují různé stránky věnované radám týkajícím se jednotlivým nemocem, ale také výživovým doplňkům, vitaminům, pomůckám k hubnutí či zvelebení vlasů, péče o pokožku a podobně. Prostřednictvím internetu hledáme cviky určené k hubnutí a odstranění bolestí.

Maminky a děti

Ženy, jež jdou matkami malých dětí často tráví čas na internetu hledáním rad, které se týkají výchovy dětí, zdravého jídelníčku, dětských nemocí, vývoje a podobně. Těhotné pak s oblibou navštěvují stránky určené těhotným, kde mohou sledovat např. vývoj plodu týden po týdnu a najít spoustu užitečných rad a informací. Pro děti pak ženy rády poznávají nové hračky, jež by mohly zpestřit domácí hernu nebo zajistit skvělou zábavu venku. Rády řeší i nejvhodnější kosmetiku pro děti, pleny, skleničky s příkrmy, kočárky, nosítka atd.

Je čas na zábavu a oddech

Muži více, ale i ženy na internetu relaxují za pomoci poslechu hudby, sledování seriálů či filmů, nebo krátkých relací na Youtube.

K oblíbeným patří i nejrůznější hry. Pokud se hrající dámě daří, dovede skvěle a dlouze hrát strategickou hru, karetní, logickou hru či jinou. V oblibě jsou hry bezplatné i klasické kasinové. Online kasina jsou otevřena nonstop a nabízí oblíbené stolní hry, jako jsou ruleta, kostky, karetní hry, ale i automaty a další. Kasina nabízí zajímavé bonusy, které nalákají nejen nové hráče a dovolí jim hrát i bez peněz. Tak může kdokoliv hledat bonus v kasinu bez vkladu. Hráči mohou vyzkoušet nové i známé hry, učit se herní pravidla, to vše bez hrozby, že přijdou o své, reálné peníze.

Vaříme a pečeme

S pomocí internetu ženy také rády vaří a pečou. Nejde jen o sezónní vaření, jako je např. zužitkování dýně, lilku, rajčat, hub a podobně, ale i vaření klasické, kdy chceme udělat výtečný guláš, hovězí líčka, nebo třeba něco ze zahraniční kuchyně. S recepty z internetu také pečeme. Nejčastěji vánoční cukroví, dorty, řezy a buchty.

Každý z nás, ať už jsme ženy, či muži, bychom měli trávit čas na internetu s ohledem na svou rodinu, své zdraví a povinnosti. Myslete na to, až příště usednete za počítač.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist