zvýšené hodnoty na downův syndrom v 1.trimestru

Otázku položila: Bývalá uživatelka #103868 26.6.2014 14:41

Dnes mi Dr řekla že mám v 1.trimestru zvíšené hodnoty na dauvnuv sindrom ( nevím jestli to píši správně, jestli ne omlouvám se) mám strašný strach . Nemáte některá s tímto nějake zkušenosti. Je to vážné? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a na jakém vyšetření jsi byla, že ti toto řekla? i to je dost podstatné.
    zvýšené riziko? jak velké riziko? moc k tomu neuvádíš. riziko se uvádí vždy 1: x , kde x je nějaké číslo - počet žen, které mají stejnei hodnoty jako ty a 1 z nich měla dítě s downovým syndromem.
    takže zvýšené riziko ještě nemusí znamenat vlastně nic. jde i o věk, a další věci.

  • Ahoj,mela jsem ze screeningu take zvysene riziko 1:172,ale udelali mi odber plodove vody a tam se zjistilo,ze je vse v poradku a mimi zdrave :-) Tak se neboj :) Bude to dobre :-)

  • Onemocnění jako takové je hodně vážné, ale jak psaly holky výše, ještě to nemusí nic znamenat. Dr by tě měla poslat na další vyšetření (bud odběr plodové vody, nebo choriových klků), které by to mělo potvrdit/vyvrátit. Hodně štěstí a když tak napiš nějaké podrobnosti, jestli chceš poradit lépe...

  • chmelinda30.6.2014 21:53

    Ahoj já měla riziko 1:33 a vše dopadlo dobře, byla jsem na odběru CVS a prcek je zdravej, ale nervy jsou to šílený. Přeji hodně sil a ať vše dobře dopadne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist