zuby

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42672 28.8.2011 19:19

od malička jsem měla ráda sladké a dopadlo to tak, že mám ve svách 19ti 8 plomb.. ale všechny z mládí kromě jedné.. nějakou dobu nejím sladké tyčinky ani slazené vody nepiju.. jen občas mívám med nebo vyjímečně kousek hořké čokolády.. snažím se :D ale dnes jsem měla půlku jedné tyčinku z medu a mandlí + oplatek.. ale po pár kousnutích mě bolely zuby:(( někdy se mi to stávalo, vůbec nesmím gumové medvídky např..:( možná to mám po tátkovi, trpí na zanety dasni..:( ale ty zuby mě začaly takhle bolet kolem 14 ti let. dřív nikdy, máte to tak taky někdo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já na ty kazy taky hodně trpím už odmalička... Myslím, že to sladké na to nemá moc velký vliv, i když určitě trošku jo. Důležitý je hlavně si ty zuby správně ráno a večer čistit, mně moje zubařka doporučila kloktat Elmex proti kazům, tak snad to pomůže... Ale je to taky hodně dědičné, moje mamka i taťka mají špatné zuby a to se o ně starají přímo vzorně. Nenaděláme nic :(

  • Ahoj, ja jsem mela mlecnaky vzdy ok, ale jakmile mi zacaly normal zuby, tak s tim zacaly i problemy.. Vrtani,plomby - je pravda, ze sladkeho jsem jedla kvanta, ale zuby si vzdy cistila.. Takze to bylo porad jenom vrtani, plomby, otazky jak je to mozne, ze mam takove zuby.. Doslo to tak daleko, ze jsem dostala panickou hruzu ze zubaru a v dobe nastupujici puberty jsem tam dokonce prestala hruzou uplne chodit... A to byla zivotni chyba, protoze teprve potom nastaly opravdove problemy... Prisla jsem k zubari po 4 letech s tim, ze me rozbolel zub, hned me poslal na trhani !4! zubu !najednou!, v dalsim zubu pak vytahl nervy a zbytek zaplomboval. Takze jsem dopadla tak, ze cca v 16 jsem mela 'nedotcenych' asi 6 zubu.. Nadelalo to peknou paseku - dokonce se mi i zvetsily uzliny na krku (udajne z toho, ze mam hodne plomb - cizich predmetu v puse).. Nicmene muj pan zubar je naprosty profesional s uzasnym pristupem a musim rict, ze mi spravil zuby tak dokonale, ze ted malokdo pozna, ze bych snad mela nejake plomby... Chodim 2x do roka na prohlidky a je to super,nemam uz absolutne zadne problemy... Kazeni zubu je dedicne, ja to mam po mamce.. Na druhou stranu, muj otec nebyl 25 let u zubare a zuby ma naprosto super, stejne tak sestra... Takze asi tolik k tematu, uf, jsem se ale rozepsala..:-)

  • petulinkaa1328.8.2011 19:31

    Tak ja svuj prvni kaz mela v 19ti letech,ted je mi 23 let a mam tri kazy,ale ty mezizuby,ze mi to zasahne vzdy dva zuby,mezikazy.Sladky jsem jedla od mala dost a jim dodneska,dene ho mit musim...malinkatej vyvrtanej kazík mam nahore a pak jeden dole na( kazde strane jeden),ale ty byli sakra hluboky, z jednoho museli jit pryc i nervy,ta plomba mi tam vubec nesedla...ale nemuzu rict,ze bych mela plnou pusu plobm...to vubec!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist