zubař

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54399 15.7.2012 13:59

Ahoj holky máte někdo zkušenost s bezbolestným ošetření u zubaře? Mám strach a hrozné zuby pěkně jsem to flákala a ted to podle toho vypadá. 8-..Chtěla bych i rovnátka jen jestli na to nejsem stará je mi 24 . Máte tu některá rovnátka a jste starší? Díky;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na rovnátka není žádný věkový limit, jak říkaly holky, v dospělosti si ale už musíš všechno hradit... já jsme je měla v 26...

  • Rovnátka sice nemám, ale co se týče bezbolestného ošetření, s tím zkušenosti mám :o) Ještě než si sednu u zabaře do křesla hulákám, že jestli mi chtějí něco dělat, vyžaduji umrtvení. A nikdy s tím nebyl problém, vždy mi to "opíchnou". A opich se dá vydržet v pohodě.

  • tak můžeš si nechat zuby umrtvit. když ti budou s nimi něco dělat. Já jsem posera a řeším tak každé vrtání.
    K rovnátkům můžu říct to, že mám známého, který si je nechal dát po čtyřicítce a zubaři s tím neměli problém, ale museli mu zuby dost protrhat, aby se mu srovnaly. Takže pokud zubař usoudí, že rovnátka k něčemu jsou, tak si s nimi vytrpíš svoje, ale zubům by to mělo pomoci. Jen si to všechno budeš muset pořádně zaplatit.

  • moje teta má taky rovnátka a to už má vííce než 40, ale všechno se to pořádně platí :/

  • Rovnátka se platí i u dětí, je málo případů, kdy je to tak nutné, že ti to hradí pojišťovna. Já měla ty keramické, jsou průhledné a nejsou skoro vidět, jen jsou dražší, vyšlo mě to asi na 9000, ty kovové jsou levnější a záleží i jak dlouho je budeš mít, jestli na obě patra a co je tam vlastně za problém... Zeptej se zubaře co si o tom myslí, ve 24 to podle mého ještě půjde. Záleží taky, co máš za problém a trhat zuby ti určitě kvůli rovnátkům nemusejí, to se dělá v případě, že se ti tam ty zuby nevejdou. Jinak na rovnátka asi ne k normálnímu zubaři, ale na ortodoncii ;-)

  • Přesně tak, rovnátka můžete mít téměř v každém věku. Jen u starších lidí nejsou tak obvyklé, jako třeba u dětí. Myslím, že nejlépe by vám s nimi poradila nějaká ortodoncie. Praha jich například nabízí spoustu, ale já mám osobně nejlepší zkušenost s touto: http://www.praguedentalclinic.cz/cs/sluzby/ortodoncie/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist