zoubky a teplota

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53263 31.7.2012 21:38

Ahoj,asi hloupá otázka,ale chci se zeptat-pindulkovi rostou zoubky a má teplotu 38,5 v zadečku to se prý odečítá půl stupně je to tak?? a dál-mám ho ukrýt a nebo spíš jen trošku přikrýt,aby to tělíčko ještě víc nebylo zahřívaný??Kdyby byl nemocný věděla bych,ale u zoubků nevím :-( Poradíte??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj...zrovna nedavno jsem někde četla článek, že když má dítko teplotu, tak to většina rodičů přisuzuje zubům a někdy tomu tak nebývá...ale dávej mu zabaly studené na nožičky, nebo octové zabaly, bo tvaroh na nožky a ta mu tu teplotu trochu srazí..

    a ano, teplota se odečítá 0.5 stupne merená v zadečku...dospělej když má teplotu, tak se má vypotit v teple, ale aby se ti z toho zase malej nebudil, tak mu zkus dat jen nějakou slabou dečku...

  • tak rozhodně nepřikrývat a spíš pootevři okno-dělá se to i s novorezenci, když mají teplotu, k těm zábalům výše...dobré je i omývání vlažnou vodou a sprchování, stačí chvilka, osušit a nechat v suchu, lehce oblečené, při vzrůstu teploty nad 38,5 dát Panadol nebo Nurofen, Paralen pro děti, ať už v čípku nebo sirupu, čípky jsou účinnější. Jinak u zoubků nebývají vysoké teploty běžné, spíše zvýšená, i když my se s tím setkali u druhého dítěte, ale vždy to proběhlo tak, že vyběhla horečka, dala jsem čípek a teplota už se neobjevila, jen u horních jedniček trvala teplota dva dny a na dásních se mu udělaly dva obří hematomy-pak se zub řízl, vyteklo plno krve a bylo po teplotách, v nemocnici doporučili něco na bolest a mastičku na dásně. Rozhodně bych kontrolovala stav dítěte, dohlédla na pitný režim-nutit více pít a pokud nebude ve své kůži, určo zašla k lékařce, i v létě řádí velké množství viróz a angín, takže to nutně nemusí být zoubky. Většinou se čeká tři dny v případě, že dítě pije a jeví zájem o okolí alespoň v době mezi léky, pokud teplota neklesá ani po nich, nejí, nepije, je uplakané...určo lékař dříve....

  • nám doktorka na pohotovosti doporučila při teplotě koupel třeba jen o stupeň nižší, než je ta akruální teplota, že se tím dítě automaticky ochladí a je to tak, mám odzkoušeno. Zábaly jsou prý velký záhul na tělo a už se od nich spíš ustupuje.
    Pokud by byl prcek neklidný, můžeš mu dát i Nurofen, ten je na zuby super.

  • Souhlasím s koupelí. My jsme to takto u dcery dělali, napustili jsme vaničku s 37 C vodou, dali jí do ní spoustu hraček a opatrně jí tam posadili (ono se jí při teplotě i takto jinak teplá voda zdá samozřejmě chladná) a nechali si jí tam hrát. Lepší než šokovat zábaly. Nám pediatrička řekla, že se v zadečku podle zase nového školení neodčítá, aby se v tom prase vyznalo :) Takže já neodčítám a pořídila jsem si ještě termoteploměr, abych v noci mohla měřit a měla klid.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist