změna bydliště u miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44637 30.5.2013 17:35

Ahoj chci se zeptat. Čekám miminko. Trvalý pobyt mám pořád u rodičů, těm to samozdřejmě nevadí. Občanka mi platí ještě x let. Ale chci se zeptat jaké to má výhody a nevýhovy v případě miminka. Vím, že jeho adresa bude automaticky jako moje trvalá. Jde to později změnit? Nevadí, že mimi bude vyrůstat na jiné adrese? Mojí korespondenční? Ptám se, abych věděla zda to ještě změnit nebo tak nechat. Děkuji za jakékoliv info.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8930.5.2013 17:58

    Adresa nemá na nic vliv :) Spíše jde o to, kde budete bydlet a pokud jde dát trvalé tam, tak je přeci jen lepší mít korespondenční s trvalou stejnou :)

  • Agnes.S30.5.2013 19:20

    teď je to jedno, jen třeba na vítání občánků vás pozvou dle místa trv. bydliště a ne tam, kde teď bydlíte, doktorům to bývá zpravidla jedno. Spíš by to mohl být problém při zápisu do školky, protože u nás v obci berou jen děti s trvalým bydlištěm v naší obci, jiné nemají šanci a to i když tam bydlí, ale trv. bydliště mají jinde.

  • Je to jedno, já to tak mam taky a to už hodně dlouho. Jelikož jsme v nájmu, tak máme já i mé dvě dcery trvalé bydliště u našich a až se teď budem stěhovat do vlastního, budu to měnit tam, ale změnit se to dá kdykoliv ;-)

  • Borlova31.5.2013 10:23

    Já měla taky trvalý bydliště jinde a tím pádem mě tam zvali na vítání občánků, což bylo blbý, protože jsem tam zrovna nebyla :-( A pak po 4 měsících jsme šli malému udělat občanku kuli cestování do zahraničí, tak jsem si já i jemu to trvalý bydliště rovnou změnila :-) Jinak to žádný výhody či nevýhody nemá;-)

  • duramura31.5.2013 21:34

    je to neprakticke, vse zarizovat v miste trvaleho bydliste, kdyz je treba v jinem meste...rodicak a tak. my byly take po porodu obe nahlasene u nasich a casem sem nas obe prehlasila do soucasneho bytu na MU. bez problemu :-)
    ale na vitani obcanku nas teda nikem nepozvali :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist