zmatek v s bráchou

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18638 16.4.2011 20:59

Ahoj. Chci se zeptatm protože mám v tom stále zmatek. Mám bráchu, lae nevím, jestli je to můj vlastní nebo ne. Máme společnou matku, ale otce ne. Tak nevím, jestli je můj vlastní nebo ne. díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Říká se tomu polorodý sourozenec.

  • no v angličtině je rozdíl u nevlastních- step- je že nemáte nikho společnýho a half- je když máte např. společnou matku. Ale v češtině u toho žádný rozdíl není. prostě je nevlastní.

  • Co vim, tak vlastni je pres matku a nevlastni pres otce. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze mam tri bratry, s jednim mam spolecnou mamu, ten je vlastni. S dvema mam spolecneho pouze tatu a ti jsou nevlastni. Takhle se to bere u nas a v mem okoli to tak berou vsichni, ale jestli je to tak brane vsude...

  • Ahoj.
    sourozenec vlastní je ten, který má společného alespoň jednoho biologického rodiče.
    Plnorodý sourozenec (vlastní) je ten, který má oba biologické rodiče stejné.
    Polorodý sourozenec (vlastní) je ten, který má jednoho biologického rodiče stejného.
    Nevlastní sourozenec je ten, který nemá stejného ani jednoho biologického rodiče. Tzn. že maminka má tebe a musela by si vzít pána, který má děti z jiného manželství.
    Takže v tvém případě máš vlastního sourozence :o)

  • Nevlastní. Ale není to oficiální terminologie, myslím. Každopádně bych ale řekla, že na tom tolik nezáleží. Já mám spoustu sourozenců, všechny nevlastní, ale většinu prostě beru jako vlastní, když s nima žiju celý život.

  • petulinkaa1317.4.2011 16:43

    Je nevlastní....to je jasný :-) já tedy osobne nehraju na nějaky nevlastní,vlastní...bud mam nebo ne,nebo vyvdany,vyženěný atd. taková ty kraviny,to je treba jako muj tata,vzal si pritelkyni,která mela díte s jinym a rozhodne bych nikdy netvrdila,že je moje nevlastní segrá,mam dva vlastní bráchy a tim to pro me konci!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist