ziti za hranicemi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50167 5.10.2011 20:10

holky jak jste se srovnavali nebo srovnavate s tim,ze jste treba zustali zit v zahranici???Ja jsem tu otehotnela a nechci brat mimi tatu,ale nejak se stim nemuzu smirit...:-(,miluju ho moc jen mi prijde nefer vykaslat se na moji rodinu,cele mesice uz jsem se poradne nevyspala,jen na to myslim.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já teda zkušenosti nemám, v zahraničí nežiju, ani se na to nechystám, jen mě tak napadá, jestli by nebylo lepší říct partnerovi o svých obavách, říct rodině v ČR o svých obavách a zkusit to řešit? Na rodinu se přece nevykašleš. To by mohl říct každý, kdo si založí vlastní rodinu a odstěhuje se z domu. Že se vykašlal na rodinu. Ale není to tak, že ses na ně vykašlala. Jen ses vydala vlastní cestou. Pořád je miluješ, chceš je vídat, chceš jim pomáhat, jen už to neděláš ve stejném domě.... Věřím, že by Tě partner i rodina podpořili. Máš to mnohem horší v tom, že je mezi Vámi velká dálka, ale řešení určitě existuje. Jen se tím netrap sama nebo to neřeš s cizími, ale s těmi, které opravdu miluješ a nechceš zklamat...

  • Ja jsem se s zitim v cizine srovnala celkem rychle. Ale bylo to hlavne kvuli tomu, ze mi muj pritel (nyni uz dva roky manzel) fakt ze zacatku hodne pomahal. Mela jsem v nem velkou podporu a to bylo dulezity. Kdyz jsem se za nim pred sesti lety stehovala, brala jsem to tak trochu jako dobrodruzstvi a rikala si, ze pokud to nedopadne, tak se jednoduse vratim zpatky do Cech. Ale ono to dopadlo, ja si tu nasla celkem dost pratel (i par Cesek) a zvykla jsem si. V listopadu se nam narodi mimi a ja vim, ze moje rodina o hodne prijde, i kdyz budou oni litat sem a ja tam, ale ja si rikam, ze moje budoucnost je s mym manzelem, ktereho miluju a tuhle situaci proste nezmenim. Asi se budu ze zacatku snazit byt v Cechach vic, uz jsem se i informovala, od kdy s mimi muzu letet a jinak holt skype. Proste to tak je...

  • Ja o zahranici uz nejakou dobu silne uvazuju. Nejdriv ale chci dodelat vejsku a potom, pokud me tady nebude tahnout nejakej chlap nebo prace (coz v soucasnosti v nasi republice opravdu nehrozi), balim saky paky a hura do sveta. Samozrejme zadna silena dalka, laka me treba Rakousko nebo Svycarsko. V jakem state jste se uhnizdili vy?
    Jinak jsem zastancem toho, ze clovek se ma (az prijde cas a dospeje k tomu - coz u tebe asi probehlo :D ) od rodiny odprostit a nabrat novy kurz. Ne v tom smyslu ozvat se jen o Velikonocich a Vanocich, ale nefixovat se na ne prilis a mit pocit nejakeho prehnaneho vdeku. Jasne - kdyz jsou rodice starsi, myslim tim opravdu hodne stari, ze se treba nedokazou sami postarat.. to by byla jina situace, pak je pomoc na miste.

  • To je zivot a laska si nevybira! Kdyz ho milujes, neni co resit :-)
    Ziju uz sedmym rokem v zahranici (ve Francii), dokad to slo, jezdila jsem tak tri krat do roka domu k nasim (na ktere jsem se samozrejme nevykaslala, a ani oni to tak nikdy nebrali, naopak jsou stastni, ze ja jsem stastna!!!), ted uz mam dve male deti (26 mesicu a 5 mesicu) takze to cestovani neni co byvalo, ale jezdi za mnou oni sem! mamka treba i co dva mesice, protoze ji ted chybi hlavne vnucky, i bracha a tatka, nekdy i kamosky a se vsema si porad volam (s nasima denne, s brachou co tyden) a pisem si a tak!!! vubec se na nikoho nevykasles, jen zijes svuj zivot! Nerikam, ze mi neni nikdy smutno! to je a nekdy moc, ale to je urcite i tem, co ziji jen treba kousek od rodicu... za me teda niceho nelituju a nemenila bych!!! :-)) tak preju at jsi stastna a at ti to vyjde :-)

  • patiperra6.10.2011 8:17

    Hlavně si dobře rozmysli, kde budeš taky v budoucnu žít. Teď praktická stránka věci, pominu-li city. Jestli je partner cizinec a tvé dítě se narodí v cizině a budete tam žít, dostane sice občanství i po tobě. Ale pokud s ním budeš chtít kdykoliv vycestovat bez otce dítěte, nebude ti stačit pas dítěte, ale většina zemí vyžaduje i notářsky ověřený souhlas otce o vycestování dítě do ciziny- byť bys jela jen na návštěvu na pár dní za tvými rodiči. Jinak by to mohli klasifikovat jako únos. Rozhodně si tyhle věci zkonzultuj s nějakým právníkem, abys nebyla v budoucnu nemile překvapená. Sice teď s partnerem vycházíte dobře, ale nikdy nevíš co bude za 5,10 či 15 let? Teda taky zaléží v jaké zemi žiješ protože to je jiné v rámci EU a jiné třeba pro Ameriku, Austrálii či Mexiku...v EU je v rámci Schengenu volný pohyb tudíž bys tohle při návštěve rodičů řešit nemusela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist