žehlíte oblečení?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33050 18.10.2011 9:14

ahoj holky mam dotaz žehlíte oblečení?nebo jak to dělate ? máte sušičku a z té to není pomačkaný?nebo jak?vím že hodně lidí nežehlí taky bych se toho ráda zůčastnila :-D ale nedoakzu si predstavit ze ted co mam prsdlo na šnure tak složím hned do ominku bylo by to pekne zmačkaný..díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • souhlasím,sušičku doporučuji!Ale dá se to i bez ní...jen neždímat na velké otáčky,nenechat přeschnout a ze sušáku hned poskládat a nemusí se žehlit...

  • My to doma vyřešili tak, že kupujem takový věci, který není nutný žehlit.
    Jinak po vyndání z pračky to hezky vyklepu a pěkně pověsím a jak už tu někdo psal nenechám přeschnout.
    Co občas vyžehlím jsou látkový plínky pro malou , ale fakt občas.. jinak nežehlím nic ani pro ní.. A nic zmačkanýho nemáme :-)

  • Ahojky, ja teda nezehlim uz asi pet let nic. Prádlo se snazim pred povesenim poradne protrepat, pokud je moznost dam to vyfoukat ven, pokud ne, dam na susak, ted na topeni a neprijde mi ze to mam zmackane. V kosilich jsem chodila do prace a to jenom sem tam a to jsem kupovala material, ktery uz vypada jako zmackany, takze se to nemuselo zehlit :-) A jinak mi prijde ze me dziny nevyzehlene kdyz si oblecu a nekdo si oblece vyzehlene, tak za pet minut nepoznas, ktere jsou ktere. Akorat jsem ted musela zacit zehlit veci púro prcka, protoze mu neni jeste ani mesic,ale dlouho to v planu taky nemam, myslim, ze cas straveny zehlenim si radsi vynahradim hranim s maloskem anebo jeste lepe spankem :-)

  • Ahoj, já nežehlím nic, nemám ani doma žehličku (tu jsem darovala tchýni) a nemám doma ani sušičku-takřka veškeré prádlo se vyžehlí a změkne přímo na těle (i bavlněná trička, či džíny)-za pár chvil, co je člověk oblékne-jen člověk musí překonat ten prvotní pocit prkennosti (ale když už si ani nepamatuje, jaké je to se oblékat do vyžehleného...). Ručníky a td. změknou hned, co se poprvé použijí.
    Ptala jsem se kamarádky, která se divila, že nežehlím, jestli je něco na mě, či na dětech poznat, že chodí v nevyžehleném a nepoznala nic-ona žehlí snad i ponožky. Mě by žehlení připadalo jako boj s větrnými mlýny, mám 3 děti (jedno chodí do školy, druhé do školky a třetí je ještě na látkových plenách), peru každý den-jen co je oblíknu do čistého, za chvíli jsou špinavé, takže pokud je to třeba, že někam jdeme, tak znova převléknout, převlékají se tak i několikrát deně....Samozřejmě je i prádlo hodně muchlavé, které se nevyžehlí samo nikdy, ale to prostě leží doma ladem-někde na dně skříně a když je jó nějaká extra událost, či když chci oblečení poslat dál, tak seberu těch pár kousků a odskočím si k tchýni vyžehlit-to je tak 1* za rok.

    Určitě koukám už při nákupu, aby materiál byl snadno udržovatelný bez žehličky, hezky pověsím-nejraději ven, ale teď už budu muset doma- a pak rovnou složím. Když jsem měla 1 dítě, tak jsem teda ještě žehlila, postupně jsem ale stíhala méně a méně, a když došlo na oblékání a používání nevyžehleného prádla, zjistila jsem, že to funguje i bez žehlení. Mladší děti přežily v nevyžehleném už od narození :-)

  • petulinkaa1318.10.2011 10:27

    Sušičku nemám ani nejsem jejim zastáncem,tudíž prádlo žehlím,žehlím vše kromě ručníků ( ty bych žehlením poškodila) žehleni mi nevadí a neumim si představit chodit v nevyžehlených věcech :-(

  • Ahoj,já mám sušičku, pokud prádlo složím ještě teplé, tak již nežehlím. Některé věci , ale ano. např.rifle, které se pomačkají. Sušičku doporučiji všem, je to opravdu pomocník k nezaplacení :o)

  • Ahojky, my taky moc nežehlíme...Jediné co stojí za žehlení jsou trička nebo džíny, jinak pak třeba utěrky, ty jsou taky vždycky děsně zvalchované, ale na to si dovolím se taky vykašlat :-) Osobně bych nepustila nikoho z domu, obzvlášť partnera, s pomačkaným trikem nebo košilí, bych se musela stydět :-) Jinak základem je prádlo vyklepat a hezky pověsit. Ale co by se určitě žehlit mělo jsou dětské věcičky nebo třeba spotní prádlo kvůli ničení infekcí...My děti zatím nemáme a na infekce netrpíme, tak to zatím šulíme ;-) No tak ještě těch 6 měsíců :-))

  • Verousek8918.10.2011 9:30

    Já žehlím akorát košile, protože tam je opravdu vidět, že jsou zmačkané a sem tam nějaké tričko. Jinak základem je dobře pověsit, pokud to hezky pověsíš, pak bude prádlo vypadat lépe. Mikiny a normální trička nežehlím vůbec, snažím se to hezky pověsit a pak není třeba žehlit, dávám si akorát záležet na jejich složení a trička zmačkaná nejsou. Kapesníky, utěrky jsem také kdysi žehlila, ale už mě to nebaví, děti nemáme, tak to zatím neřeším. Navíc mi partner řekl, že se na to mám vykašlat, že stejně nechápe proč se to dělá, když se to po prvním navlíknutí na sebe zase zmačká :D

  • žehlím téměř všechno, zase až tolik času mi to nezabere a mám ráda vůni čerstvě vyžehleného prádla a je mi to i příjemné na tělo. Čas na žehlení si vždy najdu i u malého dítěte, takže z toho újmu na zdraví opravdu nemám. Sušičku bych nevyužila, většinu roku suším prádlo venku na zahradě a ani doma to v zimě není problém ve velké koupelně.

  • ahoj, doma taky nežehlíme ručníky (hlavně froté), trička, mikiny, pyžama.
    Co žehlím je povlečení (pokud to není krep), utěrky, košile a plátěné halenky.
    Jak píšou holky - základ je dobře protřepat při vytažení z pračky, dobře pověsit (vyrovnat švy a urovnat záhyby) a pak už to ani není potřeba žehlit. Když byla dcera mimčo a používala sem látkové plínky, tak ty sem do 6.týdnů žehlila po obou stranách, potom už jen po jedné straně. a její miminkovské oblečení sem žehlívala tak do nějakého 3. měsíce. potom už taky jen některé.
    zastávám názor - proč si život neulehčit a prostát u žehlícího prkna část života, když se dá spousta práce ušetřit hnedka na začátku dobrým pověšením prádla.

  • micika18.10.2011 12:11

    Ahoj,já tedy žehlím,ale jak co,věci co to není vidět dávám rovnoudo skříně(mikiny,tepláky a pod.)Malímu žehlím vše,ale ty pidivěci mě i baví,a většinu věcí věšim na ramínka,minimum mám poskládáno v komínkách a v tom bych viděla fígl největší..koupila sem kuli tomu i skřín bez polic , s velkým prostorem na pověšení když jsme se zařizovali...věším hlavně trička,mikiny,kalhoty a má to úspěch především u chlapa..libuje si že nehledá mezi komínky to co potřebuje,že jen projede ramínka a vyndá, a já si libuju,že mi to nerozhrabuje..páč jako větčina chlapů,on byl na to expert,já se s tím žehlila,narovnala a když sem šla do skříně příště,nestačila sem se divit!!! prej že pospíchal,že mu to upadlo atd. ..tahle je klid

  • Martasek8918.10.2011 13:15

    Já žehlím dle materiálu. Co není zmačkané - to, co se zkrátka nemačká, to nežehlím, jinak převážně vše.

  • žehlím kroě spodního prádla a ponožek všechno, je pravda, že moje nevl. matka žehlí utěrky i ručníky z obou stran, já jen z jedné, ale napařuji, žehlím i povlečení do postele, protože miluju ten pocit lehnout si první den do čerstvě povlečené, nažehlené postýlky :-) a hlavně prý žehlení (teplo) ničí bakterie, takže dle mě by se žehlit fakt mělo...ale nevl. sestra nežehlí zase skoro nic... je to asi na zvyku

  • Žehlím, jak kdy a hlavně jak co, většinou, když se mi nechce, tak žehlím opravdu jen málo co, kalhoty a manželovi trička, mé trička jsou většinou uplé, takže se to na tom těle vytáhne, domácí věci jsou zbytečné, ručníky podle toho jak se mi chce, většinou ale nežehlím, povlečení ani náhodou, kapesníky a utěrky žehlím, když je chci uložit do skříně,pokud se rovnou vemou na používání, tak nežehlím. Čekám miminko, tak sestavuju výbavičku a vše peru a zatím i žehlím,to mě ale strašně baví, teď zrovna žehlím 50 látkových plen, z obou stran a jako puntičkář skládám jednu jako druhou :D Ale myslím, že poprvé a naposled.
    Ale taky mám pár známých co nežehlí vůbec a žehličku nemají a nejde to na nich poznat a naopak vím o lidech co žehlí ponožky a spodní prádlo, což by mě nenapadlo.
    zkoušela jsem vyžehlit natahovací prostěradlo, no netuším jak to mám udělat :D

  • pokud mate pracku jako ja (INDESIT SIXL 126 Moon) tak tam nejdou nastavit otacky nic jen je tam program na
    30 min, prani na 40 a na 60 a prani setrnych veci nic vic. A navod nemame v cestine takze ja si s ni mevim moc rady jestli tam jdou treba nejak kombinovat prg nebo tak neco. Nemate ji nekdo??? A ani na vyvarku to nejde divna pracka... My ji dostali.....

    Takze zaver zni ja musim zehlit :-)

  • My doma taky nežehlíme, samozřejmě košile, ubrusy, to se musí, ale klasické věci vůbec, např kalhotky se natáhnou, když je oblečeš, rifle, ty se Ti nezmačkají, a trička, když všechno pěkně pověsíš, tak je normálně poskládáš a máš komínky...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist