žárlivost

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28663 19.8.2011 13:59

Jak se zbavit žárlivosti? Jsme s přítelem mladí takže dost žárlíme ale řekla bych že sme oba chorobně žárlivý...je to to jediné co nám ničí vtah. A je to hrozný..řeknu si že už nebudu ale bud to nedodržím nebo zas udělá scénu on a je to zas na bodu mrazu....Jak to máte vy s žárlivostí a jak se u vás žárlivost vyvíjela,zmírní se to časem?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj já si myslím, že rada jak se zbavit žárlivosti neexistuje :-( - i když bych ji také potřebovala. Mně ale hrozně moc pomohlo, když jsem si s přítele o všem promluvila - s kým byl předemnou, proč se s ní rozešel, jestli by se k ní vrátil atd. naslouchala jsem ho (když o tom chtěl mluvit) a to mě uklidnilo. Když jede s kamarádama někam beze mě, tak si také ještě nejsem uplně jistá, jestli mu můžu věřit, přeci jenom jsme spolu zatím jen přes půl roku, každopádně je to lepší a lepší a stále víc si věříme. Takže já bych radila, abyste si o tom promluvili, abys mu řekla, že na něho žárlíš, že máš strach. Mně přítel uklidňoval nejdřív slovy a pak i činy :) - snad to není uplně zcestná odpověď :) přeju hodně štěstí

  • Ahoj,jsem na tom s přítelem velice podobně jako ty a musím říct,že přítel je až extrémně žárliví.!!!!! Jsme spolu skoro 2 roky a čím jsme spolu déle,tím mám větší pocit že je to horší a horší. Také žárlím,ale myslím si,že v rámci mezí,což se o příteli říct nedá. Nejdříve mi to imponovala,že má o mě stále veliký zájem,ale musím říct,že někdy to vztah velice nepříjemně dusí. Nevím,co ti poradit,jelikož s tím sama docela bojuji,ale spíš ti říct,že nejsi sama...:)

  • Verousek8919.8.2011 20:01

    Já souhlasím s anonymkou. Já přidám ještě příběh ze svého života. Se svým přítelem jsme spolu necelé 4 roky, když jsme se poznali, jel přítel přes půl republiky za svojí maminkou na návštěvu, kde potkal své kamarády, šel se s nima bavit, (ještě podotýkám, že jsem byla tenkrát v době, kdy jsem se chystala na maturu, tak možná i to sehrálo svoji psychickou roli), když přijel, měl s sebou fotky, kde se objímal se svojí "kamarádkou" a poslala mu smsku, jak strašně ráda ho viděla a v sms byla i pusa.. tenkrát jsme se kvůli tomu hodně pohádali. Tvrdil mi, že jsou jen kamarádi, ale dodnes nevím, jak to bylo. Nechala jsem to být, usmířili jsme se, řekla jsem si, že už to chci mít za sebou, ať to bylo jakkoliv... Od té doby už žádná taková situace nenastala. Recept na žárlivost bohužel asi nebude, jedině, když nějaká taková situace přijde, snažit se zůstat v klidu a vše řešit s rozumem, ale to se mi lehko řekne :( takže opravdu je to těžké. Ve vztahu je nejdůležitější komunikace, zkus to příteli říct, že tě to trápí, že jsi žárlivá, ale chceš s tím něco dělat, třeba si pomoci navzájem :)

    Já např. od té doby všude jezdím s přítelem (myslím za jeho rodinou), do hospody s kamarády ho pouštím bez obav, protože tam žádný ženský nemají :D. U mě myslím tenkrát zahrálo hodně roli to, že jsem byla ve stresu z matury, já se snažím ve vztahu zachovávat důvěru a myslím, že je důležité tomu nechat volný průběh. Pokud jste mladí, tak se spíš bojíte, že by vám to nevyšlo, ale věř, že až spolu budete déle, tak to bude lepší a lepší :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist