žárlím na pozornost, kterou manžel dává dceři

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392824 19.5.2018 14:10

Ahoj, mám takový zvláštní problém. Naší dceři je 5 měsíců, byla vytoužená a vymodlená, je úžasná, krásná a chytrá, pro nás perfektní dítě. Od té doby, co není úplně miminko ale začíná nějak "reagovat", tj. cca od 3 měsíců, manžel neustále říká jak moc jí miluje, teď když odjel na delší služební cestu, říká, jak moc se na ní těší a dá jí tisíce pusinek až se vrátí. Když mu posílám třeba 10 jejích fotek denně, komentuje jak je krásná atd, ale když mu jednou za čas pošlu svoje selfie (a troufám si tvrdit že vypadám celkem dobře), tak neřekne nic. že mě miluje, mi neřekl už pěkně dlouho, že mu chybím neřekl vůbec (maximálně že mu chybí jeho rodina, tj. my) - jedině když to řeknu já, tak řekne "taky". Přitom když musel odjet když malé byly dva měsíce, říkal, že mu chybím víc než ona, v nedávné minulosti řekl několikrát, že já pro něj budu vždy na prvním místě, ale teď ani zdaleka takový pocit nemám. Posílá dceři hlasové zprávy a videa kde k ní mluví, a já nic... Prostě chybí mi jeho pozornost. Než se narodila, tak jsme si několikrát slíbili, že budeme pracovat na našem vztahu až budeme děti, abychom pořád k sobě měli velmi blízko, protože až děti vyrostou, budeme mít jen jeden druhého. A teď mám pocit, že je to jinak. Já samozřejmě dcerku bezmezně miluju, udělala bych pro ni všechno na světě, kupodivu což jsem nečekala, moje láska k ní je stejná nebo i silnější, než ta k manželovi, ale nikdy bych mu to nedala najevo. Vždycky se ujistím, abych mu dala minimálně tolik pozornosti jako jí a aby nikdy nemusel ani na vteřinu pochybovat o tom, jak moc ho miluju. Proto mě překvapuje, že on si to zřejmě úplně neuvědomuje. Když mu jednou za dlouhou dobu vtipně nadhodím něco v tom smyslu, že koukám, že jsem najednou přestala existovat (skutečnou stížnost bych si nikdy nedovolila vyslovit protože vím, kolik toho pro nás dělá abychom se měli dobře) tak se trochu urazí, že to snad nemůžu myslet vážně, a upřímně i já sama si připadám hloupě, že žárlím na naši malinkou princeznu, kterou jsme si oba strašně moc přáli a díky ní jsme tolik šťastní. Ale nemůžu si prostě pomoct... Máte někdo nápad, jak se s tím vyrovnat? Nemyslím si totiž (teda pevně doufám), že bychom měli nějaký skutečný problém, spíš si myslím, že to je v mé hlavě, protože přesně toho jsem se bála a přesně to se stalo i mým rodičům, že jejich vztah díky dětem šel velmi velmi do pozadí a taky to podle toho teď vypadá.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já myslím, že hlavně láska k dítěti je úplně něco jiného než láska k partnerovi. A rozhodně bych na to ale zavedla řeč, protože je to pro váš vztah důležité téma. Dítě prostě vztahy v rodině změní, většinou je to tak, že si "na druhé koleji" může připadat muž, ale určitě nejsi jediná, kdo to vnímá naopak.
    My to máme zavedené tak, že jsme od začátku věděli, že občas potřebujeme čas a prostor jen sami pro sebe, existovat jen jako pár, bez dětí...třeba dvě hodiny v kině, na večeři...tu chvíli to i miminko zvládne bez mámy a tomu páru to jen prospěje. Zkuste si zavést jednou za čas nějaký jen společný čas. Neřeště dceru, povídejte si sami o sobě, prostě jako když jste ještě nebyli rodiči. Protože to, že jste rodiči, ještě neznamená, že už nejste manželé, milenci..prostě vztah jen ty a on
    Někomu se to může zdát sobecké, ale já věřím v to, že aby mohla fungovat rodina jako zázemí pro děti, tak musí hlavně fungovat vztah mezi mámou a tátou..včetně té pozornosti a času jen jeden pro druhého, bez toho ten vztah dlouhodobě nemůže vydržet.

  • terryk19.5.2018 17:44

    Popravdě mi to přijde trošku zvláštní, ty tvé pocity. Kdyby to tak cítil chlap, neřeknu, tam je to asi normální, že se ocitá jaksi na druhé koleji, ale od ženský jsem to ještě neslyšela. Možná je tvůj muž směrem k dceři tak rozneznely, protože mu to prostě líp jde z huby. Ono vyznávat lásku malému miminku je o dost snazší než ji vyznávat dospělému člověku. Navíc pokud tak má činit chlap. Také tebe určitě miluje úplně stejně, akorát to prostě pořád neopakuje. Taky už tě má okoukanou, takže tvoje selfie ho nenadchne tolik jako fotka nového, navíc roztomilého člena rodiny. Mě by třeba ani nenapadlo manzelovi poslat svoje foto:-D takže zkus na svým pocitech zapracovat. Já ti ani nevím, jestli do nich chlapa zbytečně zatahovat, možná se mu jen svěřit, že bys uvítala víc projevu přízně a častější vyznání.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist