zánět močáku/močových cest vs. menstruační kalíšek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36474 12.1.2012 10:59

Ahoj,
Myslíte, že příčinou zánětu močových cest či měchýře může být používání kalíšku, nebo to nesouvisí?
Předem děkuji:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud kalíšek pravidelně vyndáváš a čistíš, problémy by ti to dělat nemělo. Ale pokud na záněty trpíš dost často (opakovaně), pak třeba používání kalíšku může být jedna z příčin. Já osobně na záněty trpím, tak si neumím představit manipulaci s kalíškem, když jsem tak náchylná k infekci :)

  • pouzivanie kalisku moze byt pricinou zapalu mocaku. Ale iba kvoli tomu, ze bol zle vlozeny, cize na zlom mieste a tlacil na mocovu trubicu.

  • Osobně nevím, jak by to spolu mohlo souviset-leda, že by nějak dráždil či stlačoval močové cesty (což se mi ale nezdá)? Já jen vím, že docela dost žen udává, že používání kalíšku jim pomohlo se záněty pochvy, na které před tím často trpěly. Ale ty močové cesty? Vím, že někdo na to prostě trpívá-podle jsou to Ti, kteří mají v tomto směru nějak oslabený imunitní systém, př. se utírají špatným směrem a např. koupání na veřejných místech také někomu nemusí udělat dobře (mají to třeba už malá miminka), př. špatný styl oblékání-sedění na studeném, odhalená záda (málo zateplená). Podle mě to s kalíškem nesouvisí (i z hlediska manipulace nevím, jak by k tomu mohlo dojít).K.

  • dzusinka13.1.2012 18:49

    Já myslím, že spíš než samotný kalíšek (pokud dodržuješ vyváření a 12 hodinové intervaly) to může způsobit nedostatečná hygiena při výměně.
    Jinak na záněty můžeš trpět, protože např. nosíš tanga, která pak fungují jako knot pro bakterie normálně usazené pouze kolem análního otvoru. Taky by ses na záchodě měla utírat zepředu dozadu a ne naopak.
    Vím, že píšu věci, které se zdají jako samozřejmost, ale radši píšu vše, co mě napadá.
    Nejlepší je zajít za doktorem, ať tě pošle na urologii, pokud se to stává často. Ti udělají nějaká další vyšetření a vůbec si to lépe pohlídají.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist