zácpa u miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #89212 25.1.2013 15:50

Ahoj holky, mám doma měsíc staré miminko a asi má zácpu. Dnes se ještě nevykakalo, jen má bolesti bříška. Nevím o tom že bych snědla něco špatného, ale chtěla bych se zeptat, co bych měla jíst proti zácpě, plně kojím. A také by mě zajímalo za jak dlouho je to co sním či vypiju v mléce? Děkuji moc za vaše zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • plně kojené mimčo nemusí mít stolici až týden a je to v pořádku. Synek ji míval tak co 3-4 dny. Říká se, že to co matka sní se v mléce objeví asi tak za dvě hodiny. Pokud mimčo bolí bříško zkus ho nosit na tygříka, masírovat bříško a nahřívat ho, nebo ho nosit v náručí v klubíčku.Taky zabírá teplá koupel. Měla bys pít věci bez bublinek, čaje pro kojící matky a jíst nenadýmavou stravu to asi jako prevenci. Některým mimčům vadí i mléčné výrobky u matky a mají bolení, jiné snesou i teplé pečivo a nic to neudělá, chce to vyzkoušet. A nebo zkusit kapky proti kolikám, u nás teda nezabraly ani ty probiotické a syn se trápil skoro až do roku věku.

  • U nás nejvíce pomohly ovesné vločky. Pokud snídáš jogurty, přisypej si je tam nebo jich můžeš trochu povařit v polévce nebo zvlášť a pak namichovat a do polévky přimíchat nebo třeba do bramborové kaše. Když je budeš jíst, nebudeš mít problém ani ty ani mimčo :) Ale pozor, zas to s nimi moc nepřeháněj, aby jste neměli průjem :) Jinak jak už radila paní přede mnou, masírovat, nahřívat apod. Pokud ti miminko řve bolestí, zkus nějaké kapičky na prdíky, ale pokud jen mívá málo stolici, je to u kojených normální, tak se s tím netrap :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist