zácpa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #250658 22.3.2017 16:51

Dobrý podvečer,
přidávám jako anonym, jde o relativně osobní otázku.
Dlouhodobě mě trápí opakující se zácpa. Jsou chvíle, kdy je vše v pořádku a pak najednou týdny i měsíce, kdy nejdu na záchod třeba i víc jak týden. Dost mě to trápí, bolívá mě břicho a mimo jiné vypadám pak silnější než ve skutečnosti jsem, protože jsem nafouklá jak balon.
Jím opravdu hodně ovoce a zeleniny, piju, beru i doplněk stravy vlákninu, ale nic nepomáhá. Máte nějaký tip?
Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulka622.3.2017 17:02

    Mně osobně v tomhle dost pomáhá pít každý den kefír, nebo jogurtový nápoj...či něco podobného... Nic jiného mi nezabíralo... Jo a tak když si dám kafe s mlékem...to taky účinkuje 🙂

  • trinetka22.3.2017 17:11

    Promin, ale rict piju to muze rict kazdy, ale ono je docela podstatne kolik na kolik kg toho vypijes.. Jak casto jist jogurty? Ovoce, zeleninu, trosku se rozepis.. Obecne doporuceni na stolici je konzumace svestek, svestkove stavy, merunek. Vyhybej se ryzi, varene mrkvi, cokolade. Ono to ze ladujes vlakninu muze mit i opacny ucinek pokud dostatecne nepijes.. Da se poradit, ale je treba vic informaci.. Ja s tim u sve dcery bojuju dlouhodobe..

  • Taky jsem občas trpěla zácpou a bolestmi břicha skrz to, ale od doby co beru pravidelně Chlorellu - sice ji beru na imunitu, ale jelikož je to i na detox tak to funguje na 100%, jak na imunitu, tak na vylučování. Neslyšela jsi o tomto?:-)

  • jednorazově mi pomáhá kafé, zelená kyselá jablka, švestky...
    lžička olivového oleje na lačno...
    dlouhodobě to chce řešit složením stravy...

  • Mne zas pomáhá jist často, nevyhybat se nějakému tomu pečivu a pak zralé hrušky. Nicméně si myslím, ze je to hodně individuální, třeba švestky a věci z nich mi nikdy nezabiraly.

  • marketaj22.3.2017 19:52

    Zkus forlax, je to projimadlo, ktere by ti melo pomoci. Anebo muzes vyzkouset klasicke babske rady od svestkove stavy po šaratici.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist