začínáme s příkrmy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19470 13.6.2011 15:20

Maminky, prosím, poraďte mi. Začínám se příkrmy, ale moc nám to nejde. Koupila jsem malé plastové lžičky velikosti mocca zn. Mam. Jsou z DM - možná je znáte. Jsou z průhledného plastu. Nevím, ale, zda nejsou pro malého moc "nudné". Vůbec na ně nereaguje. Neotvírá na ně pusinku. Takže krmím tím způsobem, že mu dám do ruky hračku a v okamžiku, kdy si ji chce strčit do pusy, tam mu tam strčím tu lžičku s jídlem. Jinak nám to nejde:( S jakýma lžičkama máte zkušenost Vy? Má nějaký význam, když je ta lžička hodně barevná? Slyšla jsem i o silikonových lžičkách. Znáte je? Párkrát jsem udělala i to, že když to jídlo nechtěl, tak jsem mu ho hodně naředila a dala flaškou. To asi není moc dobré, co?? Je lepší ho dokrmit mlékem než mu dát ten zbytek zeleniny lahví? Moc děkuji za každou odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já tomu mýmu žroutovi můžu dát jakoukoliv lžičku, vezme to jak z plastu, kovu, silikonu, hlavně když tam něco má. My zase neumíme pít z flašky, takže jsme už od začátku dávali všechno na lžičce a to i čaj. A u nás je spíš problém ten, že prcek chce všechno ochutnat a jak někdo jí a on ne je řev. Takže jíme v poledne všichni u stolu a on ve své krmící židličce a není problém.

  • Jak ti reaguje na Vaše jídlo? Náš malej, když nás vidí jíst a sedí s náma ve svojí židličce u stolu, se může pomalu zbláznit. Otvírá pusu, snaží se na naše jídlo sahat a dává najevo všemi možnými způsoby, že by si dal taky. Takže ho krmím úplně normálně. Lžičky máme barevné plastové, ale v těch to opravdu není.
    Někde jsem četla, že jednou z podmínek kdy začít s příkrmy je zájem dítěte o vaše jídlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist