záchrana vztahu?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36352 7.10.2012 10:11

Ahoj holky, potřebovala bych se trošku svěřit se svým problémem - jsem s přítelem 6 let, oba jsme toho druhého první partner jako se vším všudy (mě bylo 15 a jemu 18 když jsme se poznali). Od začátku, jak už to tak bývá, jsme si mysleli, že jsme pro sebe stvoření, že k sobě přesně sedíme, že si ve všem rozumíme, prostě že spolu určitě už zůstaneme napořád. Jasně, to bylo asi hodně naivní, ale pořád si myslím, že se k sobě opravdu hodíme. Jenže můj přítel se změnil, povýšil v práci a narostlo mu sebevědomí a dospěli jsme k takovému bodu, že mi i do očí řekl, že práci má momentálně na prvním místě - je tam totiž skoro každý den od rána do večera a na společné trávení času jaksi není kdy. Snažila jsem se to nějakým způsobem pochopit a nějak se s tím vyrovnat. K tomu se ale najednou přidalo i to, že přítel si uvědomil, že by vlastně chtěl zažít něco nového, prostě zkusit nový vztah, mít volnost...řekl mi, že se se mnou nudí, že jsem pro něj moc hodná (a to mi dřív tvrdil, že si takovou holku jako já vždycky přál) a že proti mě nic nemá!! a že teď momentálně chce svůj volný čas trávit s jinými lidmi, protože se mnou je skoro pořád a přitom se vlastně vidíme až večer před usnutím v posteli a on mi prostě nedá příležitost k nějakým našim novým společným zážitkům - no prostě během půl roku se tak změnil, že já ho absolutně nepoznávám :( Asi jsme se na sebe neměli od začátku tak vázat, ale tehdy jsme to tak chtěli oba :/ Jak mu mám teda poskytnout nějakou tu volnost ale zároveň ho neztratit? Nebo si myslíte, že už mi dal dost najevo, že se mnou být nechce? :-(

Omlouvám se, že je tu otázka 2x a navíc podruhé anonymně, posílala jsem ji přes mobil a nějak se mi to zaseklo :/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, já bych řekla, že jediná možnost, jak ho neztratit je, mu tu volnost poskytnout (ted nemyslím dovolit mu spát s jinýma, pořád je to ještě tvuj partner). Ono většinou u mužu, kteří se svou první partnerkou zůstanou tohle období přijde dříve či později. Vím, že je to pro tebe teď moc těžké, ale podle mě jediná šance, jak si ho udržet je trošku se od něj "vzdálit". Pokusit se nebýt na něj tak vázaná, najdi si třeba nějaký nový kroužek, chod cvičit, nebo dělej cokoliv, kde si bude možné najít nové přátele. Tím pádem se mu trošku vzdálíš, poskytneš mu potřebný prostor a on bude mít možnost si uvědomit, jesti by vůbec chtěl neco jiného. Co ještě doporučuju, pokud nemáš mužské kamarády, nějaké si najít, to ho udrží v pozoru dostatečně na to, aby neměl čas si hledat jinou. Mě osobně se moc líbí knížka Proč muži milují potvory, tam je to krásně popsáno. Bohužel je možné, že to nezabere ale určitě je to lepší zpusob, než se ted začít snažit mu dokázat, že váš vztah je to nejlepší, opečovávat ho, podstrojovat mu apod., to většinou ty chlapy od žen ještě víc oddálí. Moc držím palce

  • Já bych se pokusila ho začít ignorovat.Plánovala bych si vlastní aktivity i kdž by měl třeba volno.Bud mu začneš chybět a začne pádlovat za váš vztah,nebo se rozejdete.Měj se ráda,věnuj se sobe, svým koníčkum,přátelum-zvedne se ti sebevědomí a budeš se cítit lépe.A né čekat,kolik ti uštědří času on.Pokud se nevzpamatuje(vím,že jste spolu dlouho).Našla bych si vztah,jaký si zasloužíš,Vztah,kde si tě muž bude vážit,mít tě rád pro tvé vlastnosti a bude s tebou rád.Nemá cenu se smiřovat s málem jen protože se bojíš stráty,která s rozchodem přichází:-)

  • petulinkaa137.10.2012 11:20

    Otázka je,jestli mu nějakou tu ,,volnost" poskytneš a on nepřekročí hranice, když si vlastně ,,nic neužil" to tak bývá,musíš to tak brát,najedou človek zjistí,že je vlastně nevyřáděný,někdo tu potřebu má,někdo jí celý život nepotřebuje a někdo se vyřádí před tim než se usadí ( jako já) stejnak si myslim,že at budeš dělat co budeš dělat je evidentní,že přítel si představuje volnost a užívání tak jak ve vztahu nejde,takže pokud jí opravdu bude chtít,je lepší to skončit,protože by si akorát trpěla ve vztahu a vlastně by to bylo stejné jako dotedka,když ho nevidíš a je pro nej nej práce a buhví co by se k tomu ještě nepřidalo....vim,že to je težky,ale na vztah,duvěru a zájem o toho druhyho je potřeba z obou stran a ne jen z jedne momentálně od tebe :-( držim palce aby bylo lépe a bud aby si tedy přítel uvědomil,že to chce je kravina a byl to skrat a opravdu o tebe stojí ( což stejnak zalituje klidně za par let i kdyby už s tebou nebyl,protože bude narážet jen na ,,mrchy") a nebo at si najdeš lepšího,který s tebou bude chtít být :-)

  • Simea7.10.2012 11:24

    Usporadej si zivot tak, abys dokazala byt sama a spokojena. Najdi si take nove kamarady, konicky. Necekej jako pejsek na pisknuti. Cim vic bude mit pritel pocit, ze jsi na nem zavisla a cekas jenom na nej, tim spis bude hledat nejakou jinou..

  • AHoj, holky uz vsechno napsaly a muzu jenom rict ze maji z vlastni zkusenosti pravdu. Je velmi tezke zacit nepodrizovat svuj zivot jemu kdyz jsi na to byla zvykla,ale po tom co jsi napsala (ze uz ma stejne kamaradku) je to jedina moznost. Mela jsi to udelat i driv a necekat az on prijde z prace, mit nachystane jidlo a divat se na nej jak na obrazek. To ze jste kdysi chteli to same, je sice hezke,ale ne vzdy realne. Ted nevim jak se to rika:Lide se meni, veci míní nebo tak nejak. Nemyslim to ve zlem,ale soustred se tedka na sebe. Zacni chodit ven,do kina s kamaradkou, klidne na diskoteku, hlavne nebud doma vzdycky kdyz prijde on z prace anebo dojdi po nem a rekni: jé ja dneska nestihla uvarit byla jsem venku.A udelej to tak vickrat, zacni se malovat, vice o sebe pecovat,kup si neco na sebe . Nemusis mit hnedka kamarada pokud se na to necitis, zabavu si uzijes i s holkama a ver ze po par vecerech kdy nebudes sedet jen doma a depkovat bude i tobe lip a on to pozna. Toto neni recept,je to jen navod aby jsi nesedela doma, necekala. Nikdo ti nezaruci, ze to pomuze,ze se vzpamatuje, ale jestli ano, tak v tom pokracuj a jestli se nevzpamatuje, tak tebe to nebude tak bolet, protoze budes mit s kym kam jit a nebudes muset kazdy vecer sedet doma a uzirat se,ze on je nekde s jinou. A hlavne by sis pak nevycitala,ze jsi to nezkusila. Drzim moc pesti aby to dopadlo k tve spokojenosti a preju hodne síly.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist