zacatky s mimi,nebo-li uz nejsme sami

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52977 29.12.2011 20:45

ahoj holky,mam takovy mozna malinko divny dotaz,asi za me pisou hormony :-)) ale tuhle otazku si nemuzu odpustit a verim,ze nejsem sama kdo pred porodem takhle premyslel.
Zajimalo by me jak to u as probihalo po navratu z porodnice,jak jste to zvladali at psychycky tak i fyzicky a co v dalsich mesicich.Precejenom mimi at uz se na neho kazda mamka,ktera po nem touzi strasne tesi tak urcite narusi jak spolecensky zivot tak ten soukromy.Zajimali by me vase nazory a urcite se budou hodit i nejake rady diky,kterym se treba vyhnu malichernym problemum.Jasne kazda se stim musime poprat sama,ja se na mimiska strasne moc tesim,cekala jsem na neho dlouhe roky,ale precejenom malinky strach tu je.Ale urco se to zvladne :-),dekuju za vase reakce

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    vůbec to dopředu neřeš a obavy někam smeť. Samozřejmě s miminkem přijde úplně jiný život než bez něj.. ale je to moc krásný období.
    Jak už tu někdo napsal, pokud budeš v klidu ty tak bude i miminko..
    Mojí malé už bude 7 měsíců a celkově to u nás od jejího narození probíhá v poklidu.. možná i tím, že jí jako miminko netrápilo bříško nebo jiné miminkovské problémy. Už má i první prořízlej zoubek a taky jí to nijak netrápilo..
    Za to je to ale malá divoška a smíšek.
    Tak se tím dopředu vůbec netrap a uvidíš, že to všechno půjde dobře..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sydzej6029.12.2011 22:00

    ahoj tak já jsem zvládla i třetí dítě.i když druhé a třetí dítě bylo narozené císařem.zvládla jsem vše i kojení.

  • Ahoj, každé mimi je jiné, tak je to s každým trochu jiný, já bych řekla, že mi máme takový zlatý střed, taky jsem měla obava, jak to zvládnu, vždycky mě podržel manžel, že to prostě zvládnem. A zvládáme. Někdy je to horší a někdy lepší. Už skončí já a začne my. Už se nemůžeme válet v posteli, prostě malej je tady a skoro vše se točí kolem něho. Ale neboj miminko ti vše vrátí,stačí jeden úsměv a zapomeneš na probělou noc. Na prvním místě je mimčo a pak teprve já. Myslím, že když ženská miminko chce, tak to prostě zvládne, my měli problémy s kojením, tak jsem po příchodu z porodnice první týdny nic jiného snad nedělala, prostě ještě večer jsem seděla na gauči v pyžamu a neměla vyčištěný zuby. První týden byl se mnou doma manža, tak se o vše okolo staral, pak mi vařila mamča a já byla ráda, že mám chvilku na to se najíst. Ale kojení jsme vybojovali. Od šestitýdnů značně omezil spaní přes den, tak zase nebylo moc času, ale nějaký režim jsme si nastavili a tak od dvou měsíců fungujeme v pohodě, sžili jsme se. Některé děti brečí víc, některé méně. Prostě uvidíš, ale neboj to zvládneš.

  • Ahoj holky,moje rada je,že pokud je v pohodě mamina,tak je v pohodě i mimčo.Chce to hlavně být v klidu.Neřešit neumyté nádobí,neutřený prach apod.První týdny trvá než si vytvoříte nějaký svůj režim a pak už to jde.Hlavně se nesnažit být za každou cenu ve všem perfektní hned od prvního dne.Ale určitě nemějte strach jak to zvládnete,ono to všechno přichází úplně přirozeně.Přeju vám rychlý a lehký porod,zdravé mimčo a potom už jenom spoustu pohody.

  • Martasek8930.12.2011 8:48

    Tak já těhu a porod měla v pohodě. Na porod jsem se těšila, nebála jsem se a taky to bylo všechno rychlé :) Natož, když tam byl se mnou manžel a je tak nadšený, že by klidně chodil rodit se všema maminama :D Jinak po příchodu domů to taky bylo jako u hodně lidí. Zjištění, že se nic nestíhá, poté několik kojení za noc, takže jsems e extra nevyspala a jelikož jsem cholerik, bohužel dokážu dost i nervit, takže jak je binec, nespím a podobně, občas se aj vytočím, i když se snažím krotit :( Ale zvládali jsme. Krmení, přebalování, všecko zkrátka :) Nyní má malá 6měsíců a 1 den a nějak se to zvládá. Kojit chce už jen v noci, zřejmě už rostou zuby, tak s ní byl manžel od 2. hodiny ráno vzhůru, v 8 jsme se vyměnili a konečně mi tu usnula. Je to vělká změna, ale musíme se s ní smířit a dělat vše, aby nám to klapalo :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist