vztekloun

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43636 12.4.2012 18:28

Maminy, chtěl jsem se zeptat, zda jste i u svých zlatíček zhruba tak po roce věku zažili fázi toho, že jsou vzteklí, když není po jejich, že štípou a koušou a i přes vysvětlování a napomínání, že to nesmějí dělat to udělají znovu a ještě s větší radostí a úsměvem. Řeším to u syna asi měsíc a nadneseně mám pocit, že pokud to na vlastní kůži sám nezažije, tak to bude dělat dál. Mám pocit, že celý den nedělám nic jiného, než ho od sebe odháním s tím, že to dělat nesmí a že to bolí. Ruce mám samé modřiny s otisky zubů, v tričku bez dlouhých rukávů doma být vůbec nemůžu. Psycholog mi řekl, že z toho časem vyroste a mám ho za to trestat. Efekt to ale nemá žádný, on to nechápe. Tyto jeho útoky jsou cílené jen na moji osobu, nikomu jinému si to dělat nedovolí. Tráví nejvíc času se mnou a je na mě hodně fixovaný. Když ho mám v náručí klidně kousne i do tváře, do brady, klíční kosti, prostě kam se dostane.

S psychologem jsem řešila něco jiného, tak jsem se u té příležitosti zeptala. To jen abyste si nemysleli, že jsem tam hned kvůli tomu letěla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asi mě teď tady roznesete,ale když na naši princezničku neplatily zákazy,opláceli jsme jí tím samým.Občas jsem ji i plácla,ale z toho si moc nedělala,platil na ni manžel.

  • Ahoj.
    Já prožívám něco podobného, ale už čtyři měsíce. Mám pocit že prostě celý den řvu nedělej to, nesahej na to, nelez tam atd. Včara jsem mu dokonce zakázala mlátit kladivem do zdi a tak ho po mně naštvaně fláknul. A také to dělá jen mě. Na nikoho jiného si to nedovolí. Jen mě tedy nekouše, ale zas mě mlátí hlavou. Má jí tvrdou jak beran. ;-)
    Děti nemají pud sebezáchovy a tak je jim vše jedno. Tomu našemu už říkáme paraglán. Stále totiž někam leza a vzápětí, když nedoběhnu padá. Žádná babička ho hlídat nechce déle než půl hodiny a to je s ním ještě zavřená v jedné místnosti. :-DVypadá jako by jsme ho doma týrali. Na čele má modřinu a nos odřený do krve.:-D

  • tak my máme 13 mesíců a taky má teď vzteklé období, kdy schávlně neposlouchá - kouše teda všechny, nejen mě - ale dělá to jen když se nudí, když chce upoutat pozornost a pro zábavu. teď konkrétně - sedla jsem k počítači a už ji mam pod nohama, stoupne si a začne mi brát myš, ťukat do klávesnice nebo mě kouše - jen aby upoutala pozornost. když si s ní vlezu na zem a hrajeme si, tak se uklidní. díváme se zrovna na amazing race - vstala k televizi a začala na ni bouchat. a když ji manža okřikl, tak se otočila, usmála a bušila ještě více. vzala jsem nějakou hru, ukázala jí to a začala si s tím hrát a okamžitě přestala zlobit a šla za mnou a za tou hrou - já na té mojí vidím přesně to samé co ty popisuješ, ale je to jen kvůli zájmu - chce abych všechny činnosti dělala s ní. nejhorší je, když ji za to zlobení udeřím buď po ručičkách nebo po zadku, bo se ještě více vztekne a pak začne bít ona mě - takže chce jen a jen pozornost a abychom dělaly věci spolu. prostě ji nesmím od mých věcí odhánět ;) to je můj návod a funguje - chce mi pomáhat a nechce být odstrkována, to je vše..

  • ahoj, jj mě kouše, když ji plácnu, smích, když zakřičím- smích, už jsem to vzdala a čekám, kdy to období přejde...nevím, co mám s tímto dělat.

  • zabírají mi rady z knihy od Harvey Karpa Nejšťastnější batole v okolí, je i na uložto.cz http://uloz.to/hledej/ ale já jsem si ji nechala koupit k narozkám, čte se to líp v knize než v compu :-)
    no ale u mých rodičů jsem asi 3x řekla nech to DVD to je dědovo a ten se bude zlobit když si s tím budeš hrát a už na to nesáhl i na dalších návštěvách tak si toho nevšímá a když jsme u druhých prarodičů tak neustále k tomu DVD leze a nedá pokoj a já mu to vykládám 10x, manžel taky a nic si z toho nedělá. mlátit ho nechci ptz je malej ale nevím nevím jak to dopadne příště. a hlavně nechápu že jednou poslechne a pamatuje si to a podruhy ne...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist