vzít práci o něco miň placenou, nebo čekat na lepší ?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27808 30.10.2012 18:02

Ahoj holky,potřebovala bych od vás trošku poradit ohledně práce...vůbec nevim,jak se mam rozhodnout. Minulej týden jsem byla na pohovoru do zverimexu,dostala jsem se výběrovým řízením do druhýho kola(to jsem zjistila dneska). Nástupák bych měla 12 čistýho. Ale dneska jsem byla na dalším pohovoru, do ústavu pro mentálně postižený(jsem zdravotnický asistent). Už mi volali,jestli můžu nastoupit,ale plat je 11500 hrubýho. Tak nevim,co mam dělat,vzít jistou práci za málo peněz,nebo to odříct a počkat,jestli projdu druhým kolem výběrovýho řízení do zverimexu,i když to neni jistý? Podotýkám,že se musim rozhodnout do zítřka,kdy mam volat do ústavu. Jsem z toho úplně na prášky a ani přítel mi nedokáže poradit... :-( Děkuju za každou radu.

Holky,moc vám děkuju za vaše názory,strašně si toho vážim. Dlouho jsem nad tím přemýšlela,nakonec to v ústavu nevezmu. Sice mě to mrzí,ale když jsem to všechno propočítala,kolik by mi zbylo po každodenním dojíždění 30km,tak se to vážně nevyplatí. Teď tam ještě musim zavolat a odříct to,to bude asi to nejtěžší...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodovala bych se podle toho, jakou práci budeš dělat radši a také podle toho, v jaké jste finanční situaci, pokud potřebujete každou korunu, vzala bych to, pokud to tak nehoří, zkusila bych zverimex. 11 500 Kč hrubého mi přijde zatraceně málo :( Taky bych řekla, že je to hodně náročná práce (ta za těch pár korun) a přijde mi smutné, že je tak nedoceněná :(

  • Záleží,jak jsi stavěná.Práce s mentálně postiženýma je hodně moc psychicky náročná a záleží jak odolný člověk jsi a jak dlouho jsi schopná u ní setrvat.Není to jen práce,ale i poslání.Zel neoceněná,podle výše platu.Pokud bych se měla rozmýšlet já...nešla bych tam,protože na to nemám..

  • Šla bys do zkušební doby? Můžeš vzít tu práci a pak odejít, pokud by vyšel zverimex, nebo myslíš, že by to nešlo?

  • No já osobně bych s mentálně postiženými dělat nechtěla ani za vysoký plat, ale to protože na to nemám povahu ani psychickou odolnost. Ale přijde mi, že pro tebe by to možná bylo. Hlavně bys měla práci relativně ve svém oboru. Zverimex je úplně mimo. A osobně si myslím, že 11500 je pouze nástupní plat... Po třech měsících ti ho zvednou a taky se asi budou dávat měsíční osobní ohodnocení, takže by se ten plat měl o něco zvýšit. Ale i tak je to dost málo peněz za tak náročnou práci :-p Jinak ve Zverimexu asi platový růst nebude a navíc to druhé kolo asi nemusí dopadnout. No nevím, máš těžkou volbu. Ale pokud bys práci s postiženými dělala ráda, tak bych šla asi spíš do toho. Fakt si myslím, že ty peníze budeš mít po zkušebce lepší.

  • Zverimex - potřebuješ mít vzdělání, kurz ( Praha) nebo praxi ( dobu si ted nevybavuju) a hlavně hromadu znalostí. S mentálně postiženými - pracuje s nimi kamarádka. Je naprosto spokojená, a i s nočníma mám prý hezký plat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist