vyvolání porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40285 30.12.2012 17:33

Ahojte holky, tak zítra mám jít na vyvolání porodu. Zajímalo by mě jak dlouho tak trvá než to zabere a začnou kontrakce a porod. Vím že je to asi u každého jinak, ale aspoň pro představu... :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, záleží na tom, jak zralé máš porodní cesty. pokud budou nejdřív dávat na dozrání cest a pak na vyvolání tak je to na dýl.
    první porod sem měla vyvolávaný po odtoku vody a při nezralých cestách tablety na dozrání. po tabletě na vyvolání kontrakce do 1h, za 3h od tablety na porodní sál a za 8h od tablety byla malá na světě a to sem měla i problém, že sem trochu uvnitř otekla a PA pomáhala držet branku :-)
    druhý porod vyvolávaný při slabých kontrakcích v termínu porodu, kontrakce se zesílily a zpravidelnily, ale neotvírala sem se. jedna tableta byla ráno, druhá as za 3h po ní a ještě večer v 19h nález skoro stejný jako ráno, pak se to sice rozjelo, ale ani tak to moc nepomohlo a otevírání skončilo na 5cm :( nepomohlo mi ani píchnutí plodové vody (když sem byla na nějaké 3cm), ani oxytocin, ani teplá vana (měla sem silné křížové bolesti a měla na ně pomoct a urychlit otevírání).
    tak sem tě asi moc nepotěšila, ale věřím, že budeš mít pohodový porod :-)

  • mě taky vyvolávali porod a byla jsem na hekárně necelý 3 hodky, takže za necelý 3 hodky mi začli kontrakce

  • U me to bylo trochu odlisny v tom, ze mne porod vyvolavali asi sest hodit po zacatku odtoku plodovky, protoze se porad nic nedelo. Dostala sem tabletku, do pul hodiny zacaly mirne kontrakce, po hodine uz byly kontrakce poradne a za dalsi cca tri hodiny to jeste urychlili kapackou a pak uz to teda bylo sakra neprijejmny. Holkt se narodily cca sedm hodin od zacatku vyvolavani

  • Ahoj, já jsem dostala tabletu na vyvolání v 7 hodin ráno, kontrakce začali v 11,30 a malá byla na světě v 15,06. Myslím ale, že to hodně urychlilo píchnutí plodové vody a potom jsem dostala ještě oxitocin na silnější kontrakce

  • Ahoj, já dostala první tabletku v deset hodin dopoledne, v 17 hodin odpoledne mi začaly kontrakce, dali mi pulku další tabletky, o pul jedné v noci mi praskla plodovka a malý se narodil další den v šest ráno. Čili tabletka zabrala cca 7 hodin po zavedení a porod trval 13 hodin.

  • Vyvolavali mi druhy porod letos v srpnu. Ve 14:45 mi doktor zavedl ctvrtku tablety do cipku, bolesti postupne zacaly silit, v 15:45 mi pri vysetreni praskla voda a v 17:45 byla mala na svete :-) jak uz je tu psano, zalezi na pripravenosti porodnich cest. Rano jsem byla otevrena na prst, doktorka mi udelala hamiltona, bolesti se trosku zpravidelnily a pri zavadeni tablety uz jsem byla otevrena na 2 prsty...

  • me daly tabletku v 8 hod rano kontrakce zacaly hnedka a mala se narodila 14:42 :) hodne stesti at to mas rychle a bezproblemove drzim pesti

  • Kamarádce dali tabletku okolo půl deváté ráno a po dvanácté byla malá na světě. Říkala, že to byl fofr :o) Hodně štětí.

  • Je to přesně jako píše Whitehorse.... záleží jak moc máš zralé porodní cesty. Mně hrozil předčasný porod od 27tt, musela jsem ležet, protože se mi zkracoval čípek a začínala jsem se otevírat. Nakonec se nic nedělo, takže v 40+2 mi porod začali vyvolávat. Zavedli mi tabletu prostaglandinu a za hodinu a půl byla malá na světě. Prostě rychlovka, ale jen díky připraveným cestám. Jen tělu dodali ten první impulz ke spuštění kontrakcí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist