vývoj kyčlí a jednorázové plenky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34626 12.2.2013 19:06

ahoj holky,
zabředla jsem na internetu na téma správného vývoje kyčlí. Budeme na malou používat jednorázové plenky, je potřeba vždy používat ještě přes ně látkové pleny(nebo jiné speciální) na dobrý vývoj kyčlí, nebo se to aplikuje až podle rady u lékaře, pokud se kyčle vyvíjí špatně?
Díky za vaše zkušenosti :)

super :) moc vám děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě až po poradě s lékařem :-) do té doby stačí normálně jednorázovky používat :-)
    My je používáme od miminka a kyčle máme ukázkové

  • Taky jsem pro obě děti používala jednorázovky a kyčle mají v pohodě. Dnes se často doporučuje široké balení preventivně, i když je nález v pořádku. Taky jsme široký balení měli doporučený, ale látkový pleny jsem dávala jen občas. Radši jsem přes jednorázovku dala ještě druhou jednorázovku, která nožičky pěkně držela.

  • až na základě doporučení lékaře. podle Dr v porodnici je zbytečné dávat jednorázovku+látkovku z preventivních důvodů.
    pro syna jsem první 3 týdny používala jen jednorázovky (po císaři sem neměla sílu stát a žehlit čtvercovky) a pak už látkovky asi z 80% (tedka má 4 měsíce a poslední kontrola kyčlí v pohodě), u dcery látkovky až do 2 měsíců 100%, potom 50% do 4 měsíců a pak už jen jednorázovky. obě děti kyčle v pořádku.

  • U nás v porodnici (Havl. Brod) se široký balení doporučuje preventivně. Já jsem teda stará poctivka, takže jsem ho hnedka po příjezdu domů dělala. Dala jsem jednorázovku a na to látkovku - drželo to krásně. Ale po necelých 4 týdnech jsem najela na látkové plenky. Osobně si myslím že to na ty kyčle asi moc vliv nemá - fakt tomu moc nevěřím, že by to pomáhalo. Kámoška má ale problém s tím, že se malá stáčí k jedné straně a té dotor řekl, že kyčle OK, ale ať dál dává široké balení. Takže to není jen na kyčle.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist