vyroci svatby,tchan mi dal kvetinu ale manzel mi kytku nedal,jsem z nej zklamaná

Otázku položila: Anonymní uživatelka #66953 6.8.2012 7:31

Ahoj holky. Jak vy slavíte např. výročí svatby? Jsem tak trochu zklamaná, nevím, zda "oprávněně" anebo jsem příliš náročná? O víkendu jsme s manželem první výročí svatby, mimochodem přijeli k nám rodiče manžela, tak jsme měli společný oběd. Tchán mi přinesl kytku, ale od manžela jsem se ji nedočkala. Když jsem na to upozornila cestou večer do města, říkal, bychom se mohli stavit pro nějakou kytku, na což jsem mu řekla, že ať to nechá být, když to neudělal sám od sebe, měl plno možností... Což se ho to dotklo, že se cítí nedoceněn, že mě pozval na dovolenou a že se snaží... mě to zase přišlo líto, přece kytka je maličkost, která ženskou potěší, a to že pozval na dovolenou, to si vážím, na druhou stranu, si to také ženská myslím zaslouží, když celý rok pečuje o rodinu. Jaký je Váš názor? "řešily" by jste to anebo se nad tím povznesly? Hezký den Vám přeji..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad6.8.2012 13:10

    Tak u nás je to spíše naopak - manžel jeden rok na naše výročí myslel (myslí na něj pravidelně!!!), koupil mi dárek, kytku vínko..prostě ideál. Jenže já husa neměla nic a vůbec mě nenapadlo, že máme výročí!!! Jenže kdo by myslel na výročí, když půl den stráví s dětmi u pediatra...Všechny byly tenkrát docela dost nemocné - horečky a nakonec atb.... Manžel to vzal s humorem a mi to ale bylo děsně líto... Jinak to už hlídám... Letos budeme mít 12 výročí sňatku

  • Sydzej606.8.2012 7:56

    Ahoj u nás je to stejné.Ani dárek žádný neočekávám.Už jsem si za ty roky zvykla.Je fakt,že si do něj vždycky rejpnu.A o dovolené si můžu jen nechat zdát.

  • Martasek896.8.2012 8:29

    Tak my slavíme výročí jak toho, kdy jsme se dali dohromady, tak výročí svatby víceméně jen sami a to chlebíčky a podobně. Neděláme z toho žádnou "žranici", ani to nehrotíme extra. Něco malého si dáme a stačí nám to :) Až to bude půlkulaté, nebo kulaté, bude samozřejmě něco většího :) Jinak taky mě zamrzí, když nedostanu nic, ale beru to sportovně, případně dostanu něco se zpožděním, že se omlouvá, že zapomněl (třeba, když mám svátek :) ).

  • Já jsem dárky na výročí zrušila a nemám být z čeho sklamaná. Máme výročí 22. 8., na začátku prázdnin si s manželem sedneme, dohodneme se, jak výročí oslavíme, většinou jedeme na výlet, na koncert nebo na prodloužený víkend. Je to naše společné rozhodnutí, společně to naplánujeme a nemám být z čeho zklamaná. Naopak mi to takhle vyhovuje, protože vím, že to výročí oslavíme. Jsem s manželem celkově 11 let, 3 jako manželé a kytky mi už možná 5 let nenosí. To už se spíš dočkám, že zastaví u cesty a natrhá mi kopretiny než že by zašel do květinářství. Ale tohle je nejmenší co mi chybí.
    Někdo se mi i směje, že si takhle zajišťuju oslavu výročí, ale oběma nám to takhle vyhovuje.

  • Mě by to taky mrzelo. Já od manžela dostávám k výročí dárky každý rok (11 let už:)), většinou je to nějaký šperk, k tomu večeře a kytka (počet květin podle počtu let co jsme spolu). Já mu také vždy něco koupím. Výročí svatby jsme ještě neslavili, brali jsme se v lednu, ale manžel chce slavit obě výročí :)

  • tak já jsem u nás ta, co výročí klidně zapomene a vzpomenu si až mě na to přítel upozorní. Prostě mi to nepřijde důležité, mohla bych slavit každý den co jsem s přítelem, jsem ráda, že nám to klape a máme se všichni rádi, proto si to nepotřebuju připomínat jen jednou do roka. Takže za mne to důležité určitě není.

  • Ahojky, my tedy s partnerem výročí svatby nemáme, ale za tu řádku let, co jsme spolu (nejsme sevzdaní), tak si akorát na výročí naší první pusy dáváme jen "pusu" a je to vždy takový hezký večer. Kytičku dostávám jen na narozeniny každý rok :-D Já myslím, že to ti chlapy mají opravdu jinak, u nás je u partnera na prvním místě to, abychom se měli dobře - jak píšeš, abychom jeli na dovolenou, abychom jeli v zimě na hory, aby byl s námi a pak teprve řeší - tedy spíše neřeší nějaké dárky a pozornosti :-)

  • My jsme si objednali domů pizzu a řekla jsem manželovi, že to máme jako k výročí, nějak to neřeším. Přijde mi zbytečné vyhazovat za nějaké dary peníze.

  • my jsme první vůbec neslavili, ani kytka nebyla... a znám páry, kt. to slaví, je i kytička a ve skutečnosti jim ten vztah až tak neklape a hádají se jak psi, takže být tebou, nebazírovala bych na tom.

  • ivanka08720.1. 19:54

    Jsem se vlastně takto holek tady na internetu na něco chtěla zeptat. Jak by vám popravdě udělala radost https://www.kvetinyonline.cz rozvážka květin, speciálně pak třeba někam do práce a nebo na místa, kde se na vás ostatní budou dívat. Byli byste nadšení a nebo si nechtěli prezentovat štěstí veřejně?

  • dej mu to pěkně zežrat..pokud tě to trápí a i jeho otec si na vaše výročí vzpomněl, měl by si vzpomenout i chlap..jinak jednoho krásného dne zapomene na tvoje narozeniny a pak se stane, že ti pod vánočním stromkem bude tvrdit, jak je skvělej táta, že koupil auto na dálkové ovládání a ty po stromem nenajdeš nic. Není to o materialismu, ale jsi jeho žena a tak jak tě rozmazloval před svatbou, tak po svatbě by to mělo být intenzivnější, ne že ti připomene dovolenou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist