výplata z pojistky dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33257 23.6.2011 10:30

Mám ve své péči vlastní dítě, které chci pojistit ke své Flexi pojistce. S otcem dítěte nežiji, platí alimenty. Jak by to bylo v případě, že bych měla dostat peníze za úraz z pojistky pro dítě, byl by potřeba podpis jeho otce nebo nějaký jeho souhlas? Nebo stačí, když to vyřizuje jen ten jeden rodič bez vědomí druhého?
Rády bych synovi i nějak spořila, ale právě nevím, jak to udělat, aby k těm penězům neměl přístup jeho otec a nemohl je vybrat, spoření zrušit.
A nevíte, jak je to s uplatňováním odečtu na dítě? Mám ho ve své péči, jsem na rodičovské, ale jeho otec si to chce odečítat i když už nastoupím do práce. V podstatě by se mu ale vrátilo to, co na dítě vlastně platí a já bych nijak zvýhodněna nebyla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím si že pokud máš papír od soudu o svěření do péče ditěte tak on nemá nárok se jakoliv plést do toho co ty prckovi zařídíš a co vím můj ex manžel neměl ani nárok na odečet peněz mám ho jen já

  • Já mám tedy zato, že při zřizování pojistky se uvádí komu a jak (složenkou nebo číslo účtu) pojistné vyplaceno. Myslím si, že otec by o pojistce ani nemusel vědět. Ale nejlepší opravdu bude zeptat se v konkrétní pojišťovně.

  • já mám na malého Modrou pyramidu a pokud ji budu já chtít vyplatit, musím doložit rozhodnutí od soudu, že ho mám ve výhradní péči a nebo potřebuju podpis odce pokud je v rodném listě. Myslím, že i Flexinx to je podobné, mám jí taky, ale nijak jsem se s tím nezybývala... Co se týká odpočtu, já si myslím, že pokud ho páš soudem určeného ve výhradní péči on pak nemá právo na to si ho odečís. Ale raděj se na tohle zeptejte na finančáku....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist