výdaje za pleny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35509 1.9.2011 17:40

holky, nemáte někdo představu na kolik vás vyšlo používání látkových nebo jednorázových plen u dítěte? Prosím i o údaj, jak dlouho jste je u dítka používaly.
Používám jednorázovky, vždy je kupuji v akcích (Pampers, Huggies) a prozatím mi vychází spotřeba za měsíc na šestset, což mi nepřijde až tak moc. Pleny měním často, zkoušíme chodit i na nočník, tak se nám jejich spotřeba dost snížila.
Uvažuji, co budu používat u druhého dítěte.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek891.9.2011 17:59

    Já mám klasické čtvercové bílé látkovky - asi 50ks, což mě vyšlo na cca 1400Kč + zatím jsem kupovala dvoje velikosti svrchňáčků, což mě vyšlo dohromady za cca 595Kč. Předpokládám, že to budu mít taky na 2 děti. Občas používám i papírovky, ale to, když jdeme k doktorům, nebo někam jedeme. Papírovky jsou sice super, že je vyhodím a nemusíms e starat, ale cena je dost velká na tu dobu, jak dlouho se používají, takže já doporučuji rozhodně látkovky.

  • Já mám taky látkovky. M8m cca 30ks čtvercovek + 20ks u mamky. Těch třicet mě stálo 400,- (koupené od paní, která je dostala jako nevhodnej dárek) a těch 20 taky mamka sehnala levně.
    K tomu jsme měli troje Skové svrchňáčky a teď kupuju Mkové. Ale svrchní PULky vyměňuju za vlňáčky. Kupuje je taky z druhý ruky. Takže třeba vlňáčky od Disany mám za 200,- a pak dvoje Mkové vlňáčky taky za 200,- .. a to mi nepřijde vůbec drahý. + teda náklady na praní.

    Ale já teda látkuju hlavně proto že se mi to líbí + v papírových plenkách je spousta chemikálií+ spousta odpadu.. a kolik to stojí mi přijde jako druhořadé.

  • Já to nikdy nepočítala.Ale u prvního před 9lety jsem používala látkové a papírovky jen na noc.a to my stačíl jeden balík na měsíc.A teď u druhého to budu praktikovat zrovna tak.A to Matýsek měl plíny až do 2,5 let.

  • Já jsme používala jednorázovky a nikdy jsem to nepropočítávala, ale kamarádka si nakoupila plenkové kalhotky látkové a tvrdila, že když je bude mít na 2 děti, tak že se to vyplatí. Nedávno se jim narodil druhý syn a musela nakoupit nové, protože pleny už má hrozně oprané a rozpadají se. Navíc předpokládala, že když bude používat látkovky, tak se malý naučí dříve na nočník. Naše děti jsou o 9 dní od sebe a mi už jsme dávno bez plen a oni je ještě mají.

  • jasomka2.9.2011 8:12

    ahoj, můj manžel si vždycky rád všechno přepočítává, já jsem chtěla taky látkovky, ale když mi to rozumně vysvětlil že když si spočítám prášek, elektriku, vodu(a že při vyvařování to je docela dost) a hlavně ten čas strávený mácháním, věšením a žehlením bych mohla strávit se svým miminkem který mě potřebuje u sebe a né u plen, tak jsem se rozhodla jednoznačně pro papírové, kupovala jsem lepší (pampers, huggies v akci) na noc a na den nějaký levnější osvědčily se mi z alberta, to bylo ale před 6 lety, teď jestli to dobře dopadne po novém roce to budu zkoušet zase :.)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist