vybava do porodnice

Otázku položila: Anonymní uživatelka #244084 14.2.2018 16:44

Ženy kolikatku číslo si mám nachystat do porodnice mám tu bodycko 50,56 nevím tedy jak dlouho vám ty čísla vydrží abych to neměla na 14 dní.a zase jestli se vyplatí koupit nové nebo po někom,děti asi rostou rychle...aby to mohla vynosit nebo kolik jste toho měli na měsíc....a ještě otázka nejlepší plinky všude teď vidím Dada plenky že jsou levné nebo jaké vám vyhovovali,myslím aby to nikde neproteklo,vím že toho je plno ale nevím jaký je v tom rozdíl značka..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám nachystany i 50 i 56.. ta 50 nebude nadlouho, ale v te 56 to děťátko fakt plave :-D jinak já kupuju i použité i nové, mám to tak půl napůl. Miminko v těch věcech je max měsíc, takže záleží na každé, zda chce mít vše nové,.. mě použité nevadí, protože vím, ze to ten prcek má na sobě fakt parkrat.
    S plenama neporadím, to budu taky tapat, ale nekupovala bych zatím nic moc do zásoby, protože nikdy nevíš, jestli to miminku bude vyhovovat.

  • Do porodnice sem mela 50 i 56 deti meli 51 a 52 cm v 56 plavali ale 50 tku meli na tyden max dva hrozne rychle rostli :-D jinak plinky sem mela pro dcerku dm baby love na Tomika sem mela pampersky ma je doted obycejny za prve protikaji a za druhy je z nich opruzeny i kdyz je ma jen pul hodinu na sobe. Anicka taky musela mit dlouho znackovy .. Meli oba agresivnejsi moc. Jinak obleceni na Anicku sem pokoupila nove neco sem mela po neteri atp. Na Tomika uz sem mela neutral po Anicce a 3 tasky od kamaradky po synovi jak nove :) Vyrostou z toho strasne rychle nektere veci ani nemel na sobe nebo max 1 :)

  • my jsme používali velikost 50 a malá v tom i tak plavala. ted je jí měsíc a půl, měří 53 cm a některé oblečky vel.50 jí začínají být malé, jiné jí pořád jsou. Plenky nevím, zkoušela jsem Pampers a Panda (používají v porodnici), obojí je fajn. Jen té Pandy jsem koupila do zásoby moc (nejmenší balení do 5 kg), zbývá mi ještě asi 8 balíků a dceři budou tak za 14 dní malé, tak je budu prodávat, kdyby náhodou

  • Malej se narodil s 53 cm, takze jsme zacinali na 56. Tyhke první velikosti jsem mela podedene. My kupovali az od 68, ktera uz chvilku vydrzi. Jako mela jsem nutkani neco noveho maleho v te 56 koupit, ale bylo mi lito penez :-) abych dala 500 za neco,co mu za 1-2 tydny bude male... A pleny jsem koupila bile pampersky, myslim ze jsme zacali 1, spotreboval tak 1-2 baliky a uz jsme sli na 2, ktere pouzival dele. Velke zasoby nedelat, nevis,jak na ne bude reagovat. My jsme na pamperskach uz skoro 2 roky, jen jsme presli na zeleny. Doufam,ze brzo uz budeme bez nich. Za 2 mesice cekame dalsi prirustek, oblečení nekupuju. Chystám se koupit tak po 2 balikach plenek 1 a 2 :-)

  • medulinek14.2.2018 18:13

    Za plenky,dada super,hodne pojmou,neprudi,neprotekahi a kus vychazi do 2.50kc

  • petulinkaa1314.2.2018 18:31

    Obleceni vel. 50 ne fakt na par dni, klidne 56ku,to je tak na mesic i do porodnice jsem mela,od te 62-68 uz mam připraveno vic :-) jsou nam 3 tydny a jsme ve vel. 56 mala mela před tydnem 53cm.Obleceni mam použité, jestli se tomu mesici da tak rict, pár kousku nove napr. kdyz jdeme k doktorovi tak to dam, ale jinak doma to neresim a to clovek prvni dva mesice prevazne je, ale novych mam vic od vel.62 ale z druhe ruky se vecem nebráním, decka to nestihnou vynosit ani znicit, tak proc ne :-) kort do roka. Menime si i s kamarádkami :-) plenky mam zelene pampers, vydrzi fakt hodne, ale jdu zkoušet i z Lidlu a pak z drogerie Teta zelene Hipp, jsou na urovni zelenym pampers co jsem mela ověřené i u starsi dcery :-) ty z Lidlu nové jdu zkuset prvne, znala jsem ty starší vyroby jen u starší dcery, ve vetsich vel. 3 a 4 jsou dobre i z Kauflandu, naopak pampers vel. 4 stali za prd. Ale kazdy ma zkušenost ruznou, vychovaluji si i smouly z Albertu, me u starsi dcery ale protykaly. Jednicky jsme meli pampers a jen dve baleni, jsme na 2kach,mame 4kg a je to ok, mam i 2 vic zasob :-)

  • sisterrys14.2.2018 18:47

    Záleží, jak bude dítě velké. 50 má z mé zkušenosti, porodní váha 3,85kg, jen do porodnice. Já ji nekupovala ani tam, 56 mu byla chvilku větší. Na 62 jsme přecházeli snad po 3 týdnech,na 68 za další měsíc, pak už to bylo pomalejší.
    Plínky jsem používala dlouhou dobu z tety, ale teď je predelali a stojí za prd. Kupuju z Kauflandu, vyjdou levně a malý se v nich neopruzuje. Ale na kojence si je představit nedokážu. Ideální je zkoušet, nekupovat nic do zásoby a co pak sedne u toho zůstat. Já zkoušela na začátku taky vícero značek.

  • Tak já kupovala minimum 50 a spíše 56 a malý mi ve všem brutálně plaval :-D měl totiž 47 cm a 2500 g. Ale babičky rády dokoupily :) plenky jsme měli Bela happy a v pohodě. Zkoušeli jsme i pampersky,ale po nich se hodně oprudil a mě smrděly. :)

  • Eika14.2.2018 21:21

    Já měla 50 i 56 na strašího (ten se narodil a měl 52 cm) a na mladšího (ten měl 49 cm) jsem koupila 50 v H&M zavinovací (http://www2.hm.com/cs_cz/productpage.0564929001.html) a ty mu vydrželi hodně dlouho (2 měsíce). Byly dost elastické, ale je fakt, že mladší plaval i v těch 50. :) Měl ohrnuté rukávky. Ale starší vyrostl z těch 50 tak do dvou týdnů.

  • Co se týče velikosti oblečků je to dost individuální...Já měla nachystané 50 a 56 a pak jsme na rychlo sháněli ještě menší (42 nebo 46)..Jinak plenky jsme začínali na Pamapers, ale brzy jsme přešli na ty Babylove z DM. Malý byl z Pampersek opruzený. Jinak nezaplatitelná věc do porodnice je Bepanthen...jak na prdelku mimina, tak na bradavky..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist