vliv porodu na panevní dno

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43323 31.1.2012 15:27

je to trošku choulostivé, tak jsem radši anonymní... dneska jsem zjistila, že mám problém s únikem moči, tedy myslela jsem, že se to už spravilom že ti bylo porodem.. ovšem po porodu jsem už více než rok.. měly jste po porodu také takový problém?připadám si jak stará bába.. nejedná se o velký únik.. jen kapičky, ale je to únik!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • porod určitě vliv na pánevní dno mít může - povolí ti svaly a ptoom se hůř zadržuje. chtělo by to nějaké cviky. dobrý způsob jak posilovat je při močení vždy zadržovat - močit, zadržet, močit zadržet...ze začátku to jde velmi špatně, ale po čase se svaly zpevní. určitě by mohlo pomoci i cvičení Mojžíšové. a taky prostě při každé příležitosti ty svaly zatínat a pvoolovat - stojíš na zastávce, sedíš u stolu atp. - nikdo tohle nevidí a ty cvičíš.

  • JJ, ještě déle jak po roce jsem to měla, třeba když jsem potřebovala kýchnout a měla jsem plný močák. Zlepšuje se to dost cvičením. Po porodu jsem nemohla pomálu ani bez nehody seběhout schody rychleji - hrůůůza. Řekni to Dr. a vůbec se nestyď nebo se koukni na net - jsou tam i ukázky cvičení na zpevnění dna. Nejúčinější je cvičení přímo na záchodě - když čůráš zkus zadržet moč - přestat čůrat a zase povol - udělej to při každém čůrání a uvidíš, že to bude kousek po kousku lepší. Tohle je na delší dobu, ne na 14 dní. Dr. by ti mohla doporučit rehábku zaměřenou cíleně na ty svaly - prostě ženský na rehabilitačním by ti je ukázaly a cvičit budeš doma. Mě to pomohlo.

  • Ahojky, určitě to může být porodem, já dostala na posílení pánevního dna venušiny kuličky, ale zatím problémy nemám, měla jsem je v těhu, ale rodila jsem nakonec císařem. V DM drogerii mají na to speciální kuličky, vypadají jako venušiny a píšou, že jsou právě na posílení pánevního dna. Nebo zajít za doktorem, ale asi na to bude nejlepší najít si cviky, protože to nemáš tak hrozný, aby se to řešilo lékama.

  • O tom zadržování moči jsem slyšela, že je dobrá pro indikaci povolení svalů pánevního dna, ale že se tímto způsobem cvičit nemá - podle urologů hrozí záněty močových cest. Je lepší cvičit jinak. Na netu najdeš spoustu informací nebo si řekni na gynekologii - určitě Ti nějaký leták dají.

  • Zajdi za gynekologem. Dá se to dnes běžně léčit práškama. Mám stejný problém a řešila jsem to s gynekologem. Řekl mi, že to vyřešíme, že to jde léčit práškama. Protože jsem teď momentálně ale zrovna zase těhotná, tak prášky brát zatím nemůžu, tak mi zatím doporučil přírodní léčivo - brusinky (tak piju brusinkový čaj a koupila jsem si brusinkový kompot a marmeládu).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist