vítání občánků

Otázku položila: Anonymní uživatelka #30762 23.3.2011 11:06

tak už jsem se taky dočkali a pozvali nás na vítání občánků. Moc se tam my dospělí těšíme, synek to nejspíš celé probrečí. Místo dárku u nás dávají peníze nebo poukázku na nějaké zboží. Těším se na společné fotečky v kolíbce, bude co dávat do alba.
Tak co, byli jste tam taky nebo se bez té opičárny obejdete? a jaké dárky jste pro děti od obce dostali?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na vítání občánků jsem nebyla. Nějak jsem se nemohla příjemně naladit na situaci, kdy budu sedět v obřadní místnosti, okolo mě dalších 30 matek a pak budu pokládat své dítě do kolébky, ve které leželo před tím dítě, které nebylo zrovna čisté. U nás je dost asociálů a já jsem příšerné hygiena :o) A navíc mě v té době představitelé našeho města dost štvali, takže člověk přemýšlel, k čemu to mé dítě vlastně chtějí vítat, když podělají na co sáhnou :o)

  • Ahojky,my jsme s malou nebyly,vítání bylo v lednu,akorát v těch největších mrazech,ani mi to nechybí.S druhým dítkem taky nepůjdu,aby to malou později nemrzelo,

  • my jsme na vítání občánků byli nejmadlší (malá ještě neměla ani dva měsíce) a taky nejhodnější, malá to prospala :-) a dostali jsme 1000 kč. fotku v kolébce jsem nechtěla, protože by se vzbudila a byl by ryk a tak máme pěknou fotku rodinky od tama.

  • sigiska23.3.2011 12:32

    Tak my byly minulý týden a malá byla nejstarší (4,5měsíce). Dostala župánek a já kytičku. Do kolébky jsem jí nedala, chtěli za foto 600,- tak jsem se s manželem vyfotili spolu a malou :-)

  • My byli a bylo to super :-) Máme i DVD

  • Ahojky,
    tak my jsme byli, bydlíme na menšim městě, takže nás tam bylo asi 7 maminek a to se dá zvládnout :-) Tomáškovi v tu dobu byly už 4 měsíce a byl to takovej obřík v tý kolíbce :-) Jen mě mrzelo, že starší dcerka s námi nechtěla a radši byla u babičky, já to málem ořvala a pak když viděla fotky, tak jí mrzelo, že nemá společnou fotku s Tomáškem, nám je dávali zadarmo, cca 15 fotek.

  • Ahoj, já byla na vítání všesh svých děti (3) a vždy mě potěší závěrečná slova-tak brzy opět na viděnou:-), babičky z toho šílí, že si to nemám brát k srdci. Nesetkala jsem se s tím, že by tam nějaké dítě brečelo, vždy bylo tak kolem 5ti miminek, spíš tam miminka skákala při proslovu do řeči (zvou si děti okolo tří měsíců). Pak se postupně pokládala do kolébky, děti miminko kolébaly a přitom zpívaly krátkou písničku.
    Fotit jsem nechala akorát 1. dítě a fotka se mi nezdáíla nic moc (blbé světlo a tak) a zbytečně drahé..., tak radši jsme si ty další fotili sami.
    A dárečky jsou čím dál tím horší.. Radši by opravdu neměli dávat nic-kvůli tomu tam člověk nejde a já se teda cítím pak spíše uražená. K obvyklé kytičce a brožurce něco "jak rostu" dostali naposledy-nějakou hračku made in china kterou se snad snaží nová miminka zahubit-musela jsem ji vyhodit, protože byla nebezpečná pro starší děti, natož pro miminka.

  • Ahooooj. Když jsme byli s prvním, tak mu zkomolili jméno (z našeho Metoděje udělali Matěje). Bydlíme v krajském městě, bylo nás tam ai 12 párů. Metůdkovi byli asi 3 měsíce toho času. Dostal stříbrný dukát a polštářek - šneka. V kolébce jsme se fotit nechali, ale fotky stojí za prd a nebylo to levné... Teď čekáme, že nás pozvou s druhým a už přemýšlím, jak zkomolí jeho jméno (Mikuláš). Fotit se už rozhodně nedáme, tudíž ani kolébka... Asi jak kde to je či není příjemné... Tady takový neutroš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist