venčení psa s miminkem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #74195 19.10.2012 11:42

Ahojte, čekáme miminko a máme psa. Až se malej narodí, budu s ním přes den sama doma (partner bude v práci), což je asi dost běžné, ale nevím jak to mám dělat se psem, který bude potřebovat dvakrát vyvenčit, k večeru už se o to postará parnter, ale přes den musím já a neumím si to trochu s miminkem představit. Jak jste to dělali vy? Zvlášť když jste ještě nechodili s mimčem na procházky (pak už to bude jednoduché, vezme se kočárek i pejsek). Bydlíme v paneláku, takže zahrádku nemáme. Náš pes je naštěstí naučen tak, že jakmile vstoupí na trávu, vykoná potřebu, takže nutné venčení zabere tak tři minutky, tak mě napadlo, že bych s ním vždy vyšla před barák a rychle zpět, když bude mimčo třeba spinkat, jaký máte na to názor? Já mám z toho trošku blbý pocit, že bych tam mimčo nechala, i když jak říkám, bylo by to max pět minut. Bez chůvičky bych si na to netroufla, ale nevím ani, jestli je nějaká chůvička, která by měla dosah ze sedmého patra dolů před barák, nemáte s tím někdo zkušenost?

Ještě doplním, že se mi líbila tahle video chůvička http://chuvicky.heureka.cz/motorola-mbp-20/specifikace/ , ale nevím jaký to může mít dosah v paneláku, zda by chytala signál do sedmého patra.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8919.10.2012 12:02

    A co pořídit šátek, nebo vzít kočár a můžeš venčit i miminko? :)

  • Pokud se ti prcek nenarodí hooodně brzy, určitě vem prcka ven s pejskem..My tak chodili celou dobu - první týden byl s námi manžel doma, to jsme šli ven jen na krátkou procházku (když má dítko víc jak 3 kg, může ven hned druhý týden života) a pak jsme chodili každé dopoledne s kočárkem, malý se v něm krásně prospal, nadýchal se čerstvého vzduchu, pejsek byl vděčnej..a my byli venku určitě minimálně hodinu dopoledne a potom ještě hodinku odpoledne s manželem. Jinak nám chůvička chytá jen 50 metrů.

  • petulinkaa1319.10.2012 12:45

    Tak tohle budu resit stejne,take bydlime v byte bez zahradky,ale v přízemí,kazdopadne co jsem sledovala u maminek sousedek,tak vencili psiky,kdyz deti spali,takze to vidim tak,ze rano kdyz by mala spinkala,tak bych s psíkem vybehla,odpoledne s kocarem a vecer by chodil manzel,nebo ja a manzel by byl doma,to uz je jedno,to same o vikendu,to s malou budu ja nebo manzel a ten druhy pujde s psíkem,ale vim ze hodne maminek tohle tady resi,protoze muzsky maji od rana do vecera v práci ( jak to jinak dneska nejde) a proste venci,kdyz deti spí a bez chuvicek,myslim si,ze to neni tak hrozny,nastesti mame supr sousedku nad sebou,která bude ochotna mi pomoct a psika vyvencit,ale nechci nekoho otravovat, i kdyz ona uz pocita jak s vozenim kocaru tak s vencenim psika :-D rodinu mam na druhym konci mesta,ne ze by to bylo daleko,ale v tyhle situaci nemozny :-) a vubec,kdyz to vidim tak to jinak asi nejde,maminy tady chodi veset i pradlo ven,kdyz deti spi doma...:-)

  • Také jednou budu tenhle problém řešit, napadá mě leda, pokud opravdu první dny nebudeš chtít/ moct s miminkem ven, dát psa na hlídání třeba na týden někomu z příbuzných (samozřejmě někomu, koho pes zná a má ho rád). Já bych miminko nikdy doma samotné nenechala, nevíš, co se může stát, zabouchneš si klíče, nedostaneš se dovnitř a ten strach bych fakt nechtěla zažít..

  • No mě čeká stejný problém tak za 14 dní.První týden po porodu bude semnou přítel doma,pak už budu muset chodit venčit já.Ráno vyvenčí přítel než půjde do práce,kolem 11-12 půjdu já,ale i s malým,tak na 15-20 minut a pak bude venčit přítel jak dojde z práce.Malýho určitě samotnýho doma nenechám.Když nebude -5 stupňů, tak miminka na chvíli můžou jít ven,né na 2 hodiny,ale těch 15-20 minut určo jo.

  • já venčila s mladým v klokance nebo procházka s kočárkem.

  • no a proč pořizovat klasické chůvičky, které mají jen malý dosah? manžel mi doporučil vysílačky http://www.mall.cz/vysilacky/sencor-smr-600-twin-sada-2-vysilacek
    mají dosah až 8km. ten základní problém by to vyřešilo, že by jsi věděla, co se smimčem děje.
    ale jinak jak píšou holky klokanka nebo šátek a mimčo tam může v klidu spát. a nebo klidně do kočárku (vybrat nějakej, kterej se bude dobře ovládat jednou rukou) a můžete udělat delší procházku.

  • duramura19.10.2012 19:42

    ahoj, neprocitala sem vsechny odpovedi, ale bydlime v 7.p panelaku a mame chuvicku Avent SCD510 a pokud ji dam do mistnosti na stejne strane kde mame vchod a kde vencim, tak signal chytam. ve vytahu teda ne, ale vylezu ven a najdou se :-)
    pokud je mala vzhuru - vencim s kocarkem, v nositku sem vencila, ale se stenetem to bylo na pest, nebot hafinu mivame na volno, normalne posloucha, ale kdyz zmercila psa tak si proste sla hrat...a odchytavat s miminem v naruci bylo krapet slozitejsi, stejne tak i sber hovinek :-D

  • Mimčo ještě nemáme, ale pejska ano a už teď je mi jasné, že to bude oříšek. Ale nebojím se toho. Máme V BYTĚ jacka roussela teriéra, který je hodně hyperaktivní a rozhodně si myslím, že netrpí prostředím, kde žije. Je denně minimálně 2hodiny venku - aktivní pohyb, sám doma být umí, jen spinká, zaštěká jen na pošťačku. Myslím, že u nás bude problém s tím, že je naučený, když jsme s ním doma, tak že se chodí často ven (každé dvě/tři hodiny). A to nevím, jestli budu moci miminko takhle často chystat ven, to bychom nedělali nic jiného;-) Takže budeme muset upravit režim pejska, no;-)
    A venčení asi s nosítkem/šátkem, náš pes neumí běžet souvisle rovně, akorát bych ho tím kočárem zajela:-)

  • Tak tento problém řešit nemusím, ale napadlo mě, že když je se psem potřeba ven jen proto, aby vykonal potřebu, tak by se třeba dal naučit na záchůdek doma (něco jako kočka). Prostě dát do nějaké plastové bedny kočkolit a naučit to. Myslím, že by se to dalo ;-). No a prochajdu si pejsek může odbýt až večer s manželem :-).

  • Ahojky chci se zeptat-mám 2 pejsky v bytě, oba kříženci střední velikosti a k tomu čekáme za měsíc miminko. Bojím se jak to vezme sociálka, ty pejsky u miminka. Je to problém???Předem díky za rady:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist